razorjack Napisano 6 Grudnia 2011 Napisano 6 Grudnia 2011 Czy obręcze ZTR Flow są kompatybilne z UST (po założeniu opaski oczywiście) ?
razorjack Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Napisano 7 Grudnia 2011 czyli bez mleczka i innego syfu nie (nie włączając opaski) nie uszczelni się opony UST ?
1415chris Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 No tubes nie sa obreczami ust, wiec zeby zalozyc opone bez detki musisz uzyc tasmy/opaski. Mleko nie jest konieczne w przypadku opon ust.
razorjack Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Napisano 7 Grudnia 2011 mam opony UST i się pytam, czy założę je ( i będą działały) bez mleczka na ZTR Flow
Krzysi3kk Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 nie potrzebujesz mleczka, ale na obręczy musi być taśma bo przez otwory na nyple będzie uciekać powietrze. Tu nawet nie chodzi o uciekanie bo co napompujesz to od razu wyleci.
mixchris Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Pytam z czystej ciekawości czy wystarczy założyć taką opaskę na zwykłą obręcz następnie oponę UST i bez mleczka uszczelniającego powietrze nie ucieknie pod opaskę? http://www.centrumrowerowe.pl/06410074008/No_Flats-2_Joes_Tubeless_Rim_Strips_XC_AV_2_opaski_do_obreczy_21_5-24_5mm/Produkt.aspx
razorjack Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Napisano 20 Grudnia 2011 pod opaskę pewno nie ucieknie. ale zwykłe obręcze nie mają tak dobrze wyprofilowanego/równego/gładkiego? wykończenia krawędzi/rantu i opona nawet UST może nie przylegać tak dobrze i szczelnie, żeby powietrze nie ulatywało. Na zwykłe obręcze na ogół ludzie montują opony Tubeless Ready (są to opony lżejsze o >100g od UST) i są przeznaczone do używania z mleczkiem, nawet na zwykłych (chociaż nie każdych) obręczach. są tematy na różnych forach, gdzie ludzie wymieniają się wiedzą, co komu udało się na czym uszczelnić.
mixchris Napisano 20 Grudnia 2011 Napisano 20 Grudnia 2011 Czyli przy oponie TR, zwykłej obręczy i opasce bez mleczka można pośmiga? Czy prędko ujdzie powietrze?
jasskulainen Napisano 20 Grudnia 2011 Napisano 20 Grudnia 2011 wcale jej nie napompujesz do tr musi byc mleczko
mixchris Napisano 20 Grudnia 2011 Napisano 20 Grudnia 2011 Tak myślałem tylko zasugerowałem się tą odpowiedzią i tym samym zacząłem się zastanawiać nie potrzebujesz mleczka, ale na obręczy musi być taśma bo przez otwory na nyple będzie uciekać powietrze. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.