Ryjekkk Napisano 5 Grudnia 2011 Napisano 5 Grudnia 2011 Witam wszystkich. Chciałbym aby ktoś mi doradził który z tych dwóch rowerów mam wybrać? http://www.rowery.le...id=221&pid=3125 TREK http://www.rowery.le...id=207&pid=2902 CUBE W grę wchodzą tylko te dwie firmy, więc proszę mnie nie przekonywać do meridy,krossa czy innych. Wybrałem sobie te dwa i teraz po prostu nie mogę się zdecydować na który. Rower będzie używany do jazdy rekreacyjnej po lasach i bezdrożach w mojej okolicy. Moje wymiary to 178cm wzrostu i 90kg wagi. Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam
mlodymisiu886 Napisano 5 Grudnia 2011 Napisano 5 Grudnia 2011 Wg. mnie wygląd i osprzęt zdecydowanie przemawia za Cube.
kadargo Napisano 5 Grudnia 2011 Napisano 5 Grudnia 2011 Geometria prawie identyczna, różnią się lekko ceną, osprzęt ogólnie ciut lepszy w Cube... kup tego który się Tobie bardziej podoba
Bad4u Napisano 5 Grudnia 2011 Napisano 5 Grudnia 2011 Możesz popatrzeć na wyprzedaże Cube'a z 2011 r. za 3359 zł można wyrwać coś ciekawego. Mi osobiście udało się trafić LTD PRO za 3199 pln z 3999. Chyba, że jesteś nastawiony na rocznik 2012 to żadne pisanie o okazjach z wyprzedaży tu nic nie da;) Bierz Cube'a
Ryjekkk Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Napisano 5 Grudnia 2011 Pierwszą moją decyzją też był CUBE i chyba jednak na niego się zdecyduje.
karbeti Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Bierz Acida, lepszy osprzęt - ja posiadam 2010 rok - polecam.
nemo2009 Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Pierwszą moją decyzją też był CUBE i chyba jednak na niego się zdecyduje. Cube,Cube.Napisz jaki kolor wybrałeś,ja stawiam na niebieskiego.
xtrak Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Zdecydowanie poleciłbym Ci Cuba gdyż też ujeżdżam sprzęt tej marki. Tak jak kolega Bad4u dobrze powiedział spójrz na wyprzedaże z sezonu 2011, gdyż kupisz tańszy rower o dobre 10-15% od cen przed prognozowana podwyżką która wyniesie dobre 10% .więc do przodu będziesz kilkaset zlotych. Za kasę ponad 3600zł za która kupilbyś Acida 2012 dostaniesz LTD Pro 2011 który ma lepszą ramę cieniowaną, lżejszy amortyzator z goleniami alum. no i korbe Deore. Ceny na przyszly sezon niestety u wszystkich będą wyższe więc warto pospieszyć się z szukaniem okazji.
jejek16 Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Moja rada jest taka aby szukać okazji. Rozpoczął się martwy sezon i sprzedawcy są bardziej skłonni do rozmów o upustach. Byłem ostatnio w SSC we Wrocławiu z kolegą który domykał sprawę kupna Treka 6300. Cena za rower ze zmienioną korbą na SLX oraz manetkami XT - 3200zł. Byłem świadkiem wpłaty zaliczki za rower.
xtrak Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Moja rada jest taka aby szukać okazji. Rozpoczął się martwy sezon i sprzedawcy są bardziej skłonni do rozmów o upustach. Byłem ostatnio w SSC we Wrocławiu z kolegą który domykał sprawę kupna Treka 6300. Cena za rower ze zmienioną korbą na SLX oraz manetkami XT - 3200zł. Byłem świadkiem wpłaty zaliczki za rower. Po sezonie tych okazji czasami jest sporo, choć trzeba mieć troszkę szczęścia. Bo nie zawsze jest wymarzony kolor i rozmiar ramy.Mój znajomy dokonał takiego okazyjnego zakupu w sklepie IM MOTION we Wrocławiu.Nabył aluminiowego Reactiona na pełnym XT z Foxem za niespelna 5500zł.Rabat nie byl wysoki bo tylko 10% ale ustawili mu profesjonalnie rower wg. filozofii promowanej przez Specializeda BGFIT, a z tego co wiem to takie badanie do tanich nie należy.
nemo2009 Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Po sezonie tych okazji czasami jest sporo, choć trzeba mieć troszkę szczęścia. Bo nie zawsze jest wymarzony kolor i rozmiar ramy.Mój znajomy dokonał takiego okazyjnego zakupu w sklepie IM MOTION we Wrocławiu.Nabył aluminiowego Reactiona na pełnym XT z Foxem za niespelna 5500zł.Rabat nie byl wysoki bo tylko 10% ale ustawili mu profesjonalnie rower wg. filozofii promowanej przez Specializeda BGFIT, a z tego co wiem to takie badanie do tanich nie należy. Specialized sprzedaje rowery pod konkretnego rowerzystę,więc?
xtrak Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Specialized sprzedaje rowery pod konkretnego rowerzystę,więc? inaczej ....Specialized wdrożył system dopasowania roweru pod konketnego użytkownika/anatomię.BGFit bodygeometry polega na kompleksowym dopasowaniu roweru do człowieka tak aby jeździć efektywniej i wygodniej.wszystko jest na stronie speca http://www.specialized.com/bc/microsite/bgfit/index.html?lang=default&menuItemId=12334
nemo2009 Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Regulamin, punkt 2i. No,więc wszystko w cenie roweru.
hunter07 Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 a gdzie w Polsce można kupic rower w taki sposób ? chodzi mi o speciala
kadargo Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Tak ciężko sobie poszukać? http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCDealerLoc.jsp
xtrak Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 a gdzie w Polsce można kupic rower w taki sposób ? chodzi mi o speciala to nie jest tak że wszystko w cenie roweru. Badanie jest opłatne.Sklep który prowadzi takie badanie może w formie promocji klientowi kupującemu lepszy sprzęt go profesjonalnie ustawić.Na stronie speca wszystko jest napisane kto gdzie to prowadzi takie pomiary.
nemo2009 Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 a gdzie w Polsce można kupic rower w taki sposób ? chodzi mi o speciala W Bydzie.Centrum Serwisowe.
karbeti Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Takie badanie na pewno robi się w Airbiku w Warszawie: http://www.airbike.pl/1/75/BG-Fit-Studio
Ryjekkk Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Napisano 15 Grudnia 2011 Witam wszystkich. Nie było mnie 2 tygodnie,rower jeszcze nie kupiony. Czekam na okazje i w pobliskim sklepie Cube jest obniżka na modele z 2011r. Jutro jadę zobaczyć Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.