Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...
Napisano

Nie będę zakładał nowego tematu wiec podbijam tutaj. Chcę kupić rower mtb, zróżnicowany teren krótkie podjazdy, sporo zakretow, korzenie piach. Chciałbym też czasem wystartować, głównie centrum, 185/86 przekrok 92. Moje typy, kellys gate 90, merida big nine pro, giant xtc, trek procaliber 8, superior xp 939. Celuje w ramę L pomijam decathlon bo to nie moja rozmiarowka. Coś ktoś? Z góry dzięki. 

• Mod Team
Napisano

Sup jest w CR za 5 k, więc w tytułowym budżecie można zmienić koła, albo amor. Pewnie jakby dobrze poszukać, to można trafić wyższy model (za podobne pieniądze mam od 4 miesięcy Team Elite - co prawda używany, ale ze sklepu, po przeglądzie i na gwarancji).

• Mod Team
Napisano

Zależy dla kogo...  Na pewno będzie bardzo przyzwoity w kategorii aluminiowych XC. Dobrą bazą byłby też np. Specialized Chisel - ma jedną z lżejszych ram aluminiowych. 

W ogóle, to dobrze jest wklejać linki producentów, bo niby z grubsza wiadomo jaki poziom prezentują pozostałe wymienione modele, ale np. poszczególne roczniki Treka mogą się nieco różnić osprzętem...

Napisano

Co do marki Superior to ostatnio delikatnie zdziwił mnie taki widok zaobserwowany w Centrum Rowerowym..

image.thumb.jpeg.0324343ff88efacba9ec58b7db8dbb54.jpeg

Rower full suspension (nie najwyższy model co prawda) w kategorii 2....

• Mod Team
Napisano

Bez jaj - 15 cm to można przypadkiem zaliczyć mieszczuchem z wysokiego krawężnika ;) Tu gravel, czy tam szosa road+ w kat. 2, ale full ?

HT mam kategorię 3, która jest dość powszechna w rowerach z klasy średniej...

EDIT  to musi być jakiś błąd, skoro w modelu 2021 jest kat. 3 https://superiorbikes.com/resources/common/assets/15379-technicky-manual-sup-su-02-eng-web.pdf

Napisano (edytowane)

Przed finalnym zakupem Trance 1 przymierzyłem się do chyba wszystkich fulli  do 10tyś i max 140mm z przodu w CR Wrocław i zobaczenie tej naklejki to było naprawdę zaskakujące.. 

Mój HT (Big Nine Lite 300) również ma kategorię 3...

Edytowane przez wr81