kamsal37 Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Cześć przeszukałem już wiele tematów,przeczytałem już wiele tematów ale nie znalazłem nic odpowiedniego dla siebie... Na ten czas jeżdżę na rowerze w cywilnych ubraniach tzn. spodnie dresowe, koszulka z krótkim rękawkiem,na to polar i na to bluza z kapturem i oczywiście kominiarka,jest to bardzo nie wygodne ubranie i nie zbyt profesjonalne. Chciałbym kupić jakis sensowny zestaw odzieży termoaktywnej,takiej w której będzie mi ciepło i wygodnie. Znalazłem na allegro bardzo tani zestaw: http://allegro.pl/hit-bielizna-termoaktywna-nordcamp-dryterm-l-i1922313908.html ale czy ma on jakikolwiek sens, czy te pieniądze zostaną wyrzucone w błoto? czy same spodnie mi wystarczą czy na nie potrzebna będzie kolejna warstwa? Co do góry,koszulka termoaktywna+bluza+kurtka powinny mi wystarczyć.Z tym, że nie wiem kompletnie jakie mam kupić spodnie i jaką koszulkę.... Aha dodam, że chciałbym również troszkę bardziej profesjonalnie wyglądać bo xc to moje hobby i często widuję jakiegoś kolarza,który z daleka widać, że jest kolarzem a o mnie się tego powiedzieć nie da. Z góry dzięki za pomoc i Pozdrawiam P.S. Na spodnie i bluzę mam do wydania max 150zł ale nie ukrywam, ze chciałbym kupić taniej bo muszę jeszcze zaopatrzyć się w okulary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Chyba nie uda Ci się za takie pieniądze skompletować rozsądnego stroju. Chyba, że chcesz po prostu wyglądać ale i z tym może być ciężko o jakości nie mówiąc. Imo powinieneś uzbierać jeszcze kilka razy tyle co napisałeś jeśli chcesz mieć komplet z którego będziesz naprawdę zadowolony (estetyczny i funkcjonalny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 4 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Masz podpięty temat [odziez]robi sie zimno - zestawienie tematow! A tutaj następny temat, w którym jest jasno napisane, że bielizna termoaktywna nie jest najlepszym pomysłem, ponieważ jest przewiewna. Mimo wszystko poczytaj ten temat: [bielizna termo i reszta stroju na zimę] na temperatury około zera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartkos Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Imo powinieneś uzbierać jeszcze kilka razy tyle co napisałeś jeśli chcesz mieć komplet z którego będziesz naprawdę zadowolony (estetyczny i funkcjonalny) Ogólnie trochę trzeba wydać, ale nie ma co przesadzać, lepiej sobie powoli dokupywać, a braki uzupełniać elementami z szafy Sam się przymierzałem do bielizny termoaktywnej, ale każda w przystępnej cenie jest prawie tak cienka jak chustka do nosa. Aktualnie na nogi używam zwykłych kalesonów, na to cienkie spodnie kolarskie z wkładką. Na górę koszulka kolarska, polar oddychający i softshell. Ja się czuję w tym komfortowo zarówno pod względem wyglądu jak i użyteczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 7 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 każda w przystępnej cenie jest prawie tak cienka jak chustka do nosa Przystępna cena - czyli? Ludzie trochę źle rozumują patrząc na taką odzież. Wielu moich znajomych patrząc się na strój kolarski, pyta się czy nie jest Ci w tym zimno. Pytam się ich dlaczego tak sądzą? - a bo to takie cienkie się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartkos Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Na tę chwilę dla mnie to kilkadziesiąt złotych, góra 100 Wątpię, aby w tej cenie był jakiś porządny komplet bielizny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuvel Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Pytanie, czy bielizna jest naprawdę najbardziej przydatna. Ja do -5 st. nie zakładam bielizny termoaktywnej, mam za to spodnie Accent'a (200 pln), góra mieści się powiedzmy też w 200 pln'ach (koszulka, polar, wiatrówka) i naprawdę starałem się wydać jak najmniej. Lepiej kupić sobie jedną rzecz, z której będziesz naprawdę zadowolony niż kilka gorszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.