Skocz do zawartości

[rower] Radon Stage 5.0 lub inny full w okolicach 5k

Nehre

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jako że z rowerami fs nie miałem zbyt dużo do czynienia, oraz nie znalazłem w necie zbyt wielu informacji o akurat tym modelu, mam pytanie odnośnie Radona Stage 5.0 takiego jak poniżej:

http://www.bike-disc.../stage-5-0.html

Jak spisuje się jego zawieszenie? Jest w ogóle co porównywać do np. Maestro z Gianta Trance? Ewentualnie co jest warte uwagi w podobnych okolicach cenowych? Dzięki za wszystkie uwagi i sugestie;)

Pozdrawiam!

Napisano

Kolega ma takiego, w Alpach spisywał się rewelacyjnie. Dość mocno przeceniony, wątpię, żebyś znalazł z takim sprzętem za tą kasę. Oba amory zapewniają dobrą kulturę pracy, połączenie SLX/XT też niczego sobie. Sam brałem z tej strony Cuba i jestem zadowolony.

Napisano

Dzięki za odpowiedź!

Muszę jeszcze przemyśleć sprawę. Problem jest taki, że nie za bardzo mam jak przejechać się na tym rowerze, a brać w ciemno trochę strach..tak mi się przynajmniej wydaje. Mam 183 cm wzrostu, więc myślę, że rama 20 cali byłaby odpowiednia, no ale tak czy siak przejechać się na czymś za tę cenę warto, chwilę przed zakupem;)

Swoją drogą na Cube też mają fajne promocje, a może i w Polszy jeszcze coś ciekawego znajdę.

Pozdrawiam!

Napisano

Szczerze polecam Ci tego Radona, sam się zastanawiałem nad tym modelem ale padło na Cuba AMS bo była promocja dnia... Watpie, żebyś w tej cenie znalałz coś w podobie w Polsce. Radon to porządna Niemiecka firma, dość mało znana w PL.

Napisano

Ja jeżdżę na takiej meridzie tyle że samej ramie, bo części miałem swoje, całkiem przyjemnie to się prowadzi i dość dobrze wyrównuje nierówności, jeżdżona i do pracy 30 km w jedną stronę i w górach w weekendy, nie załapała żadnych luzów a i łożyska są w dobrym stanie bo 2 tygodnie temu robiłem generalny przegląd całokształtu.

A randonik ładny, ładny :)

Napisano

dzięki za propozycję Meridy, również można ją rozpatrzyć.

Swoją drogą poczekam jeszcze chwilę, może przydarzy się jakiś np używany trance w ciekawej cenie..;)jeśli nie, będę musiał zdecydować się na coś wymienionego powyżej;)

Pozdrawiam!

Napisano

tak patrząc po fotkach to zasada działania tylnego zawieszenia wygląda na to samo w obu rowerach.

No niespecjalnie. Radon to czterozawias z Horstem, a Merida to jednozawias z punktami pośredniczącymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...