sivydym Napisano 5 Grudnia 2011 Napisano 5 Grudnia 2011 Gwarancja, gwarancja, gwarancja... Już nie jeden doświadczył jak "działa" sztab specjalistów Giant'a... . Nie sztab ino jeden "pan" Ale na serio - jeśli graty są przekładane w sklepie problemów nie ma ( ale tylko wtedy ) No bo na kogo ma zrzucić wymianę częsci na niezgodne ze specyfikacją np Rebę 100 mm z Tory 100 mm lub inną długość sztycy albo samo dokręcenie zacisku Trochę upierdliwe żeby z każda rzeczą jeździć do Gianta ( autoryzowanego ) i kolekcjonować paragony na usługi wrazz wpisem ale to jedyny sposób żeby gwarancja była gwarancją - sam byłem mega zdziwiony jak to usłyszałem...
Mod Team Pixon Napisano 5 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 5 Grudnia 2011 Anthem z damperem 3500zł http://www.twomark.com.pl/produkt/21388/rama-amortyzowana-giant-anthem-x4 To już jest chyba bardziej realne. Nie wiem tylko czy rozmiar nie będzie za duży dla Ciebie.
Mod Team safian Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Mod Team Napisano 5 Grudnia 2011 Fajny i nawet cena znośna, tylko właśnie... rozmiar, L to 20" a to zdecydowanie za dużo. Geometria rozmiaru M bardzo, ale to bardzo mi odpowiada
sivydym Napisano 5 Grudnia 2011 Napisano 5 Grudnia 2011 A moze jakis Rocky Mountain ? W Culcie pewnie sa teraz jakieś wyprzedaże i w okolicach 3k cos powinno się trafić. Jak już kupować cos bez gwarancji: http://allegro.pl/rocky-mountain-element-18-unikat-i1973657286.html plus RP2 i w 2,5k się zmieścisz...
Koen Napisano 6 Grudnia 2011 Napisano 6 Grudnia 2011 Nie kupuj tego starego anthema-x bo one są jakieś lewe. Jak mój pękł od jazdy którą nawet nie można nazwać xc to coś jest nie tak. I jest wiele podobnych przypadków. Mimo że konstrukcyjnie rama wydaje się bardzo dobra to coś tam jednak zawodzi. Być może ten nowszy model jest bardziej trwały.
Mod Team safian Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Mod Team Napisano 7 Grudnia 2011 Spoko, spoko, już praktycznie jestem zdecydowany na tę Meridę: Rowery - Happy W przyszłym tygodniu może podskoczę tam to zobaczę ją w rzeczywistości i przy okazji zważę (-: @DOWN: Ale o co chodzi?
kosa23 Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 @UP BTW, Merida właśnie zmienia zawieszenie: m*tbnews.pl/content/view/3159/34/ (bez gwiazdki, adres zastrzeżony na forum). BTW2, zakładając, że stara Merida to to samo co Scott Spark , a nowa to trochę zmienione zawieszenie One Twenty , da się to porównać w Linkage ^^
Koen Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Koen, jak pękła ta rama? Wzięła i pękła Więcej napisałem w garażu.
sivydym Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Spoko, spoko, już praktycznie jestem zdecydowany na tę Meridę: Rowery - Happy Właśnie o tej "myślałem" podając cenę, a jak następnym razem pojedziesz na "lans" po Górce Szczęsliwickiej daj znać
Mod Team safian Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Mod Team Napisano 7 Grudnia 2011 Gość ze sklepu mi odpisał: Co do wagi samej ramy to nie mam dokładnej ale z tego co pamiętam jak ważyliśmy ramę to było ok. 2300-2400g.z damperem i miskami sterów.Nie ma aktualnie fizycznie ramy na sklepie jest dostępna tylko na zamówienie w tym okresie. Długość rury jest podawana w geometrii jest to 18"x25,4mm=457mm Rama jest sprzedawana z damperem Dt z manetką do blokady na kierownicy,sterami i zaciskiem siodła. Na razie są na magazynie czas realizacji zamówienia do 3 dni od wpłaty zadatku. Pozdrawiam Także no waga jeżeli faktycznie jest taka to samej ramy wychodzi ~2000 g (damper 225 g+ stery ze 100 g), także no ładna waga o ile gość nie pomylił tego z carbonową ramą, no właśnie, czy alu rama full może tyle ważyć? Geometria też mi odpowiada, chociaż ta długość rurki C-T wcale nie musi być 457, bo z tego co widzę to raczej podają w przybliżeniach, więc jakaś różnica może być, ale mniejsza z tym. Także pewnie w przyszłym tyg. będzie kasa to pojadę i wezmę (-:
miskov17 Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Czytaj uwaznie, podali wage z miskami sterow czyli 20-40g. Jesli jednak faktycznie wazy ponizej 2.5kg bedzie to naprawde dobry wynik porownywalny do Anthema. Karbonowa z damperem to 1.9kg takze roznica jest dosc spora Co do rozmiaru, moja sztywna merida miala dokladnie 20". Czekamy na gotowy rower
sivydym Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Także no waga jeżeli faktycznie jest taka to samej ramy wychodzi ~2000 g (damper 225 g+ stery ze 100 g), także no ładna waga o ile gość nie pomylił tego z carbonową ramą, no właśnie, czy alu rama full może tyle ważyć? http://www.merida.com.au/2011-bikes/mtb-full-suspension/ninety-six-series/ninety-six-3000-d.htm czyli dodaj tabliczke czekolady plus damper 250 g no i manetka kolejne kilkadziesiąt ale to i tak w sumie daje wciąż lekka ramę fs... szykuje się na wiosnę fajny pocisk
nemo2009 Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Dużo odpowiedzi.Co powiecie na ramę Rometa Black Jack.Wiem,za wysoki budżet(4500 zł),skok widelca duży,bo to rower zjazdowy.Ramy Tezar intense,chyba też nie wchodzą w grę,no pomarzyć można,to grzech.
EpicPoznan Napisano 8 Grudnia 2011 Napisano 8 Grudnia 2011 Problem się rozwiązał już do nas obu jadą ramy Merida 96
Mod Team safian Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Mod Team Napisano 8 Grudnia 2011 Ano, zobaczymy co z tego będzie, ramka będzie pewnie w połowie przyszłego tygodnia, także od razu na wagę i wrzucę fotki (-: Dziękuję wszystkim, którzy pomogli w wyborze, tym, którzy nie pomogli też dziękuję
ukaniex Napisano 8 Grudnia 2011 Napisano 8 Grudnia 2011 Nareszcie! Z archiwum rozmów na gg mógłbym poradnik napisać który stałby się bestsellerem. Jeździj już chłopaku! :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.