Piotrek111 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Witam Otóż po długich poszukiwaniach nie znalazłem jak do tej pory odpowiedzi na moje pytanie. Posiadam rower Hexagon V2. Standardowo jest tam montowany amortyzator Bravo-375 (HLCorp, ZOOM). Chciałbym Was prosić o pomoc w ustaleniu co do tego ile cali ma mieć rura tego amortyzatora (1 czy 1 i 1/8 cala). Dziękuję z góry wszystkim. Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Jaki rocznik? Na 90% masz 1 i 1/8 " Jak wyjmiesz "amortyzator", bo nie wiem czy można tak nazwać ZOOM'a to na rurze sterowej jest napisane. Tak było przynajmniej u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Napisane moze i jest ale linijke w domu ma każdy i na wyjętym mozna to ocenic. jak 1" to tylko XCM albo jakis spinner i tyle. Przy 1 1/8" masz cała palete barw od amorka za 30zł to takiego za 3 000zł, określ swój budżet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Zobaczę tak jak mówi lyndowss. 1 cal= 25,4 mm ? Budżet do 300 zł. nie katuję zbytnio roweru więc nie musi być to coś ekstra. Dzięik, Piotrek EDIT: Rocznik 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 To ma na 100% 1 i 1/8 cala. Sprawdź jeszcze dla pewności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Troche ci sie przecinki pomerdały ale ogolnie cyfry sie zdadzają, 1 1/8" to bedzie 2.85 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Witam Otóż sprawdziłem rurę sterową i nic na niej nie było, więc chwyciłem suwmiarkę i po mierzeniu odczytałem 2,58cm. Więc rozumuję że potrzebuje amortyzator na 1 1/8 cala. Proszę o naprowadzenie mnie jeśli źle "kumam" Pozdrawiam, Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Tak, dobrze rozumiesz. Teraz masz całą paletę amortyzatorów. Wybierz sobie jakiś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 4 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Źle kumasz, a kolega wyżej bezmyślnie podpowiada. Skoro Ci wyszło 2,58 cm to jest to calówka klik Te 0,04 to pewnie błąd pomiaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Lyndowss, a możesz mi jakiś polecić? Niestety na rowerach się nie znam za dobrze, a nie chcę kupić "bubla". Jak już pisałem od sprzętu nie wymagam nie wiadomo czego. Dzięki, Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Tak, dobrze rozumiesz. Teraz masz całą paletę amortyzatorów. Wybierz sobie jakiś. Tutaj masz przelicznik miar. http://miary.hoga.pl/default.asp Racja. Masz 1 cal. Pomyliły mi się końcówki 85, a 58. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Dobrze. Mam jeszcze jedno pytanie. A-head to takie widelce które nie mają gwintu tak? Ten "bravo" też go nie posiada. EDIT: jak wcześniej pisałem "bravo" nie ma gwintu. Mostek kierownicy jest przykręcany na dwie śruby a nie imbus. Czy to są A-ead'y? I jeśli tak czy ahedy mają jedynie rozmiar 1 1/8" czy są też jedno calówki? Pozdrawiam, Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 SOS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Jeżeli masz coś takiego jak na zdjęciach, tzn. że masz stery A-head: http://images.photo....ry-i-mostek.jpg http://www.recor.row...sr-xc/stery.jpg Z tego opisu wnioskuje, że chyba masz A-head, ale pewien nie jestem. Jak masz takie stery jak na obrazkach to masz A-head czyli wychodzi na to, że istnieją A-head 1". Twój rower wygląda tak? http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=5471563 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Posiadam taki http://www.activsport.eu/product-pol-3429-Kross-Hexagon-V2-19-zielony.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Temat do zamknięcia. Są to 1 i 1/8 cala. Dziękuję. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 7 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 po mierzeniu odczytałem 2,58cm Są to 1 i 1/8 cala Widzę tu sprzeczność. Ale jak chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.