marexq Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 Jako, że po długiej lekturze forum i nie tylko nadeszła ta chwila aby napisać pierwszego posta gorąco wszystkich witam i przechodzę do meritum:) Mam 20 lat 173 wzrostu i postanowiłem kupić sobie rower od którego oczekuję żeby się po roku nie rozleciał i generalnie żeby wszystko działało w miarę precyzyjnie bez wiecznych regulacji, luzów itp... Sprzęt będzie użytkowany głównie w mieście tudzież jakieś polne drogi, czasem las ale terenu ma się nie bać , przebiegi to myślę koło 1000km/rok. Po przetrząśnięciu internetu i wizyty w paru sklepach wybór wstępnie ograniczyłem do : -Kross Level A2 2011 Kross Level A2 - Sklep rowerowy Mudserwis 1250,- -Kross Level A2 2012 1500,- ale na miejscu w Poznaniu -Kellys Quartz 2011 Rower górski Kelly's Quartz | MTB | Sklep Rowerzysta.pl rowery 1450,- -Kellys Salamander 2009 Rower górski Kellys SALAMANDER silver 2009 | MTB | Sklep Rowerzysta.pl rowery 1630,- -Kellys Scarpa Black Rowery-Kris Poznań Rowerowy sklep internetowy, Kellys, Merida, części rowerowe 1400,- Poznań Myślałem też nad Hexagonem V6 żeby pogadać w sklepie coby założyli mu na tył alivio i pozbyli się tarczówek. Nie ukrywam, że wolę kupić coś na miejscu bo gwarancja/przegląd, jednakże ten Salamander mnie kusi mimo, że przekracza budżet, czy warto do niego dopłacić? Jaka jest awaryjność takich rowerów? Sprzęt nie będzie katowany i zależy mi również na wygodnej pozycji, czy te ramy nie są już zbyt "sportowe" ? Oczywiście jeśli ktoś ma inne propozycje to jestem otwarty ale i tak mam już wystarczający mętlik Z góry dzięki za pomoc:)
nemo2009 Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 Kross A2 ma sportową ramę,więc wygodna raczej nie jest.Kellysy mają troche inną geometrię,sylwetka bardziej wyprostowana.Kross V6 jest całkiem przyzwoity na Twoje wymagania.Rama jest inna,jak w Levelu A2.Nie bój sie hamulców tarczowych,są lepsze od tanich V brake.Przerzutka Alivio,przy tych manetkach niewiele pomoze.Acera też da radę.
piotrek87 Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 http://allegro.pl/wyprzedaz-carver-pure-120-1-meski-i1955423384.html Dziwna geometria ale osprzętowo w tej cenie cięzko będzie coś lepszego znalezc
topol Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 piotrek 87 czytaj ze zrozumieniem.Jak koleś podaje ,że ma 173cm wzrostu nie linkuj mu roweru na ramie 23"- wiem,chcesz pomóc lecz CZYTAJ
piotrek87 Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 Fakt, nie zauważyłem. Sorry więc za zamieszanie. Ale przy okazji, Salamander którego tu zamieściłeś też będzie za duży. Przy twoim wzroście musisz szukać czegoś około 17". Z krossem pewnie będzie najlatwiej, aby taki dostać i to dobry rower w tym przedziale, ale czy ma on taką turystyczną pozycję to bym nie powiedział.
marexq Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Napisano 4 Grudnia 2011 W sumie to teraz tak sobie myślę, że główny mój problem to wybór ze względu właśnie na pozycję, w sklepie jednak ciezko stwierdzić w kilka minut czy po parunastu paredziesieciu km nie bedzie kark odpadal tym bardziej, że na 3 w których byłem tylko w jednym była dobra obsługa, Jak mówicie, że te tarczówki są ok to chyba się postaram o V8 pogadać w sklepie jak się nie uda to z neta. Rozmiar ramy raczej bardziej mi odpowiada 19", 17" taki przymały się wydawał, póki mi wheelera pro 600 nie gwizdnęli też miałem 19" zdaje się i było ok. http://www.mudserwis.com/kross-2011-hexagon-v8-p-1408.html Strona Shimano to jakiś żart więc tu zapytam: czy ta przezutka co siedzi w V8 z przodu FD-TY10 to ten najtańszy Tourney, którego prędzej czy później będzie trzeba wymieniać?
marexq Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Napisano 5 Grudnia 2011 Dziękuje za wszystkie rady, zdecydowałem się na Hexagona V8 z Krakowa, przyjdzie w środę, za jakiś czas postaram się napisać jak się sprawuje:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.