Skocz do zawartości

[opona] Maxxis detonator 1.25 czy IRC smoothie 1.25

Dyju

Wybór opony slick !!  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która opona slick do MTB jest lepsze ?

• Maxxis Detonator 1.25
      10
    • IRC Smoothie 1.25
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Szykuję się do zakupu slicków do mojego górala. Po przeczytaniu różnych tematów na forach zastanawiam się nad tymi dwoma : Maxxis detonator 1.25, IRC smoothie 1.25. Niestety nie wiem, które wybrać, w mojej miejscowości są dostępne jedynie Maxxisy, a IRC w sklepach internetowych za nic nie mogę znaleźć. Proszę o opinie, które z tych oponek były by lepsze. Do jakiej obręczy będą pasowały ?

Z góry dziękuję :)

Napisano

To super że wejdzie do 19mm, bałem się, że będę musiał wymieniać jeszcze obręcze:) Chociaż będę musiał się upewnić jaką szerokość mam obręczy, ale oby było 19:)

Jeżeli chodzi o detkę to zastanawiam się nad Continentalem, z wentylkiem Presta. A tak przy okazji czy są do tej wielkości opon dętki z wentylkiem samochodowym, jeżeli tak to który z nich jest lepszy?

Napisano

Jeżeli obecnie masz presta to wentyl samochodowy nie będzie pasował. Nie wejdzie do obręczy. Jeśli masz obecnie samochodowy, a kupisz presta to będziesz się musiał bawić w podkładki. Tak więc jaki masz obecnie wentyl taki kupuj. :)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Czy może ktoś ma lub mógłby zrobić zdjęcie Maxxis'a Detonator 26x1,25 założonego na koło?

Zastanawiam się czy warto zmieniać Authora Slick 26x1,5 (200g mniej na sztuce) ale obawiam się czy nie będą zbyt wąskie do w miarę komfortowej jazdy po "polskich drogach" i ewentualnego przejazdu po drodze gruntowej. A niestety sklepy w większości dają to samo zdjęcie dla opon 26x1,0 26x1,25 i 26x1,5.

Napisano

Dzięki, nie da się ukryć, że wujek google jest całkiem pomocny, ale pewności co do rozmiarów opony w wyszukanej grafice grafice nie ma np właśnie z powodu sklepów dających jedno zdjęcie dla 3 rozmiarów itp. Tak czy siak wygląda na to, że 1,25 aż takie wąskie nie jest, powinno dać radę na nierównych drogach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...