Skocz do zawartości

[Kierownica] PRO Riser Carbon 25,4 warto

tomassekk

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam pytanie, odchudzając bika wyszukuję lekkich a zarazem relatywnie tanich komponentów. Cały czas poszukiwałem kiery i mostka 31,6 lecz znalazłem kirę giętą PRO Carbon o masie 202g :teehee: więc rewelacja.

!!! Nowa Pro riser 20mm - CARBON !!! (1967269487) - Aukcje internetowe Allegro

Iść w kierunku 25,4 czy raczej 31,6? Jak to się ima wytrzymałości?

Proszę o zmianę tematu [kierownica] PRO Riser Carbon 25,4 warto?

Zapomniałem dopisać

202 gramy to żadna rewelacja...

EDIT: Teraz zauważyłem, że to 680 mm. Więc masa od razu wygląda lepiej.

Co do tego, czy wybrać oversize'a czy normalną- dziś już większość idzie w 31.8 mm, ale czy rzeczywiście jest sztywniej?

Sceptycy twierdzą, że nie - ja nigdy bezpośrednio nie porównywałem, ale też obstawiam, że 25.4 dobrej jakości nie będzie ustępował zestawowi oversize.

lait maniacy podobno częściej wybierają 25.4 ale różnica wagowa nie jest wielka. czytałem wypowiedz gościa z jakiegoś koncernu produkującego kiery i podobno 31.8 wcale nie jest według badań wytrzymałościowych lepsze . osobiście wolę 31.8 .da się tym zrobić kokpit 200-210 gr (mostek plus kiera). moja kiera wazy 108gr a są lżejsze. lekkie i niezbyt drogie są smica, boplight ,podobno też kbix. ceny 100-150zl .jak chcesz lżej ale tez drożej to 3t ,rotor ,easton, new ultimate, syntace. dla bogaczy shmolke i extralite :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...