Grand231 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Witam przeszukując internet natrafiłem na korby Boplighta - link chciałbym się dowiedzieć czy ktoś używał tych korb jak one się spisują. Wiem że w nieco niższej cenie można mieć Shimano Deore ale Boplight podoba mi się bardzo pod względem wizualnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 nie kombinowalbym na twoim miejscu bierz slxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 W dodatku boplight ma suport od truvativa - znacznie droższy i gorzej dostępny od shimanowskiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 jasskulainen dobrze radzi. Nie ma co kombinować z jakimś wynalazkiem, który nie wiadomo gdzie i przez kogo jest produkowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Bierz SLX- ten boplight ma na 99% zębatki które miałem i są jak z plasteliny (po pierwszej jeździe środkowa się zgięła i nie nadawała się do użytku). Po za tym zbyt lekka to ona nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 No właśnie potwierdzacie moje obawy odnośnie tej korby - suport, miękkość zębatek, waga. Prócz wyglądu niestety ale nie ma większych plusów. SLX co prawda jest sprawdzony ale nie podchodzi mi wyglądem podobnie jak XT. Zastanawiałem się również nad korbami FSA - link jednak z tego co wiem łożyska Mega Exo nie cieszą się dużym powodzeniem, ogólnie co sądzicie o FSA?. Jaki model pod względem wizualnym pasowałby wam do mojego roweru, fotki są w garażu na moim profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 XT srebrna będzie pasować, masz biała ramę, tył na XT srebrny i napisy na ramie takie srebrne. Ewentualnie SLX też podejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Ramiona wyglądają, jak żywcem wzięte z lx i zmieniony napis.Nie bawiłbym się w takie wynalazki tym bardziej, że waga nie powala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosiestaosie Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Kup i zobaczymy ile to jest warte Suport GXP, dostępność wcale nie tak strasznie gorsza, cena nieco wyższa ale trwałością miażdży oryginalne suporty Shimanowskie Z wyglądu wyglądają jak stare korby Shimano z grubą aluminiową ośką. W tej cenie to nawet ciekawe te korby, więc bierz te albo dozbieraj do SLXa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.