Crasher Napisano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Witam. Poczytałem troszkę w necie i szukałem na forum, ale już się w tym wszystkim troszkę gubię. Szukam jakiegoś dobrego amorka 200 mm. Do tej pory jeździłem na Marzocchi 66 rc2x '06. Amortuzator niesamowity, pracuje doskonale pod każdym względem, świetne regulacje. Chciałbym coś podobnego, ale dłuższego i już sam nie wiem co wybrać. Chodzi o to, żeby nie było problemu z serwisem tego amorka i żeby ogólnie nie było z nim problemów podczas codziennej jazdy. Pisząc na czym jeździłem chyba rozumiecie czego szukam i proszę bardzo o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 888 rc2x lub jak jest kasa to 888 rc3 ale rocznik 2009+ a najlepiej 2010. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Crasher Jak nie chcesz mieć problemów z serwisem to masz 2 możliwości: - Rock Shox Boxxer - łatwy w serwisowaniu, lekki, dobra praca - Marzocchi 888 - łatwy w serwisowaniu, dobra kultura pracy, wytrzymały Jest jeszcze FOX 40, ale wiadomo, jak wygląda serwisowanie FOX'a (kosztowne zazwyczaj). Najlepiej napisz jaką masz ramę i do czego chcesz używać tego 2-półkowego widelca. A tak poza tym, to masz w planach sprzedaż swojego Marzocchi 66 rc2x '06? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crasher Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Rame mam Sign'a FR2, ale pewnie z czasem pójdzie na wymianę. Myślałem właśnie o 888. Hmm.. używać zamierzam go do DH/ FR. Może nie jakiegoś mega extremalnego, ale wiadomo jak jest. Mam zamiar sprzedać ten amor. Jak coś to zapraszam na PW. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Crasher Myślę, że Marzocchi 888 będzie dla Ciebie idealnym wyborem. Katuj go na tej ramie, a potem zmień ramę i dalej katuj. Według mnie 888 jest bardziej pancerny od Boxxera i dłużej posłuży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crasher Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Tak pewnie zrobię. Muszę sprzedać ten amorek i będę czegoś szukał przez zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.