majql Napisano 2 Grudnia 2011 Napisano 2 Grudnia 2011 Witam. Pod koniec tego roku będę wymieniał opony i mam w tej sprawie pytanie. Czy ma ktoś porównanie między Race Kingami 2.2 a X-Kingami 2.2. Chodzi mi o te najtańsze wersje. Aktualnie jeżdżę na Mountain Kingach 2.4 i po 2,5k kilometrów dużo ich nie zostało. Jeśli chodzi o teren to dużo jeżdżę po asfalcie ale terenem też nie pogardzę.
exocet Napisano 2 Grudnia 2011 Napisano 2 Grudnia 2011 popieram Race king - bieżnik X-king na asfalcie bardzo szybko schodzi .., jak masz dużą przewagę jazdy po asfalcie to możesz sięgnąć po rozmiar 2,0, pzdr
mixchris Napisano 2 Grudnia 2011 Napisano 2 Grudnia 2011 Osobiście nie polecam Race Kinga 2.0 bardzo się rożni swoją charakterystyką od wersji 2.2 która jest naprawdę super. Niby bieżnik ten sam ale przyczepność, kontrola spada diametralnie.
majql Napisano 2 Grudnia 2011 Autor Napisano 2 Grudnia 2011 A jak wygląda ich trzymanie w terenie? Nie mówię o jakimś błocie do pasa tylko o kamykach (ale takich małych), liściach i tym co można spotkać w lesie. A tak btw 2.0 odpada od razu, bo trochę by nie pasowało do charakterystyki roweru który wygląda tak --- at Ryglice in Tarnów, Poland - photo by majql - Pinkbike.com . Zdjęcie trochę nie aktualne ale dużo się nie zmieniło
miller Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 Jak w teren to tylko 2.2 i szczerze polecam a na asfalt zarówno XKingi i Race w oczach będą znikać, to są strasznie miękkie opony
majql Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Napisano 4 Grudnia 2011 To już zauważyłem po sezonie na Mountain Kingach, ale te opony są tanie więc zawsze tylną można wymienić w połowie sezonu.
mixchris Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 A jak wygląda ich trzymanie w terenie? Świetnie się sprawują na szutrze, ubite leśne drogi i tym samym liście też nie stanowią problemu. Niewielkie korzenie, kamienie i nierówności są bardzo fajnie amortyzowane dzięki dużemu balonowi samej opony.
majql Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Napisano 4 Grudnia 2011 To chyba się zdecyduję na Race Kingi. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.