lukshadow Napisano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Witam!! Zwracam się do was z pytaniem a mianowicie : Zastanawiam się nad zakupem RS REVELATION 9mm - 1750 g (tańsza opcja ) lub RS REVELATION 20mm 2150g. (droższa opcja o 100zł plus piasta ,przeplecenie, i możliwe ze szprychy i nyple jeżeli nie spasują od aktualnej piasty ) Do tej pory cały czas jeździłem na Ośce 9 mm . Słyszałem dużo dobrego (głównie o ich dużej sztywności i braku tzw. dzwonienia tarcz) na temat Qr20 mm lecz nigdy osobiście nie miałem okazji się przekonać, stąd też pojawił się dylemat którą opcję wybrać. Czy warto dopłaćić i mieć cięższą lecz sztywniejszą konstrukcje? Czy Ta sztywność Przy moim stylu jazdy rzeczywiście będzie odczuwalna ? A oto kilka potrzebnych rzeczy do udzielenia mi porady : styl jazdy : Enduro /mtb . - tzn. Kilka razy w sezonie zdarzy się , że pojadę w góry lecz zazwyczaj jednak są to wycieczki do Ojcowa , lasku Wolskiego lub tez codzienna rekreacyjna jazda Rama Haro Shift R5 : http://boulderbikesm...es/shift_r7.jpg 20 cali. AMORTYZATOR TYŁ - X-Fusion O2 PV PIASTY - Pivit SL OBRĘCZE - Pivit RM10, dwuścienne Hamulec Przód Saint M810. Tarcza przód 203 lub 180 zależne od amora który wybiorę Moja Waga: 93-95. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juraleona Napisano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Nie jestem pewien jak duża jest sztywność QRki, ale posiadam wersje Revelationa Air U-Turn z 2006 roku, czyli jeszcze bez power bulges, ale sztywność przy moich 95 kg i tarczy 180 mm jest bardzo duża, nie udało mi się jeszcze ani w terenie ani podczas lądowania usłyszeć dzwoniącej tarczy, QR 20 w twoim przypadku uważam za overkill, 9 mm powinno spokojnie wystarczyć. Poza tym w enduro wolisz mieć prawie pół kilo mniej do wtaczania pod górę PS Dobry wybór niezależnie od ośki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukshadow Napisano 2 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Dzięki czekam na kolejne opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 TYLKO oś 20mm Koło na alleprowizji (Novatec,Dm 24 - fabrycznie nowe) masz za 200 PLN więc sprzedajesz stare i jesteś w domu. Sztywnego bocznie amor nigdy dosyć Poważnie, nie kupuj amor pod oś 9mm bo będziesz żałować. Przejdziesz raz na 20mm i nie będziesz chciał nic innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukshadow Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Oba są z u-turnem a co do wagi to chyba podawana jest wraz z ośką ponieważ jest seryjnie w komplecie . Widzę , że w znacznej mierze opinie przeważają na korzyść 20mm tak więc przeniosę się na Qr20 Jeżeli miałby ktoś jakieś fajne propozycję przedniego koła to z chęcią rozważę i Dzięki wszystkim któzy wypowiedzieli się w temacie jak możesz podeślij linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Jak wiadomo sztywności nigdy dość, ja tam mam ową revelacje 150mm i na oś 9mm. Jakoś braku jakiejkolwiek w sztywnosci nie odebrałem nigdy a jeżdze niekiedy dość agresywnie, lekko to on zemna nie ma Sam bym wzią opcje 20mm jak bym wtedy mógł i wiedział ze bede koło przednie zmieniał. moj wazy 1650g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.