karem023 Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 witam, doradzi mi ktos jakie koła zakupić dla osoby ważącej około 100 kg. Lepiej by było kupić zestaw czy składać ?? zależy mi bardziej na wytrzymałości niz na leciutkich kółeczkach
dawid Napisano 2 Grudnia 2011 Napisano 2 Grudnia 2011 ale troche mało informacji podałeś. Jaki przedział cenowy, jakie przeznaczenie, rozmiar kół.
topol Napisano 2 Grudnia 2011 Napisano 2 Grudnia 2011 Zaproponuje obręcze mavic xm 317 36otw. piasty na łożyskach maszynowych np: novatec szprychy nie byle jakie np: sapim,
karem023 Napisano 2 Grudnia 2011 Autor Napisano 2 Grudnia 2011 no tak zapomniałem, chodzi o koła 26, w przedziale cenowym do 800 zl. przód i tył przeznaczone do jazdy po górach i też czasami na maratony
dawid Napisano 2 Grudnia 2011 Napisano 2 Grudnia 2011 http://daveo.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=202&category_id=5&option=com_virtuemart&Itemid=64&lang=pl za 899zł mógłbym je puścić. Mocny zestaw w miare przyzwoitej wadze. Piasta przednia identyczna jak novatec 712sb, tu sie nie ma co zepsuć, łożyska łatwo wymienić. Piasta tył na 4 łożyskach maszynowych z mocniejszym bębenkiem, ma 6 zapadek, nie będzie problemu z urwanymi zapadkami. Miejsce gdzie mógłby sie dostać syf jest zabezpieczone gumowymi uszczelkami. Obrecz mavica jak najbardziej taką wage wytrzyma. Szprychy Sapim Dlight mają dobry stosunek wytrzymałości do masy. Waże 90kg i jeżdze na lżejszych kołach, więc Twoje 100kg takie koła muszą wytrzymać.
enduroriderPL Napisano 2 Grudnia 2011 Napisano 2 Grudnia 2011 Na tył obręcz FR/DH ciężkie, ale tanie i łatwo dostępne. Moje typy: Vuelta (Rodi) DH DM 24 (wersja oczkowana) Piasty: producent dowolny jednakże z zastrzeżeniem aby części były dostępne głównie do tylnej czyli oś i bębenek. W przypadku shimano seria 525 lub wyżej. Szprychy: DT Champion. Przód podobnie. Przy zestawie tego typu spokojnie zmieścisz się w 800 PLN No i najważniejsze: dobry mechanik.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.