Skocz do zawartości

Debowiec- Szyndzielnia podjazdem szosowym ?

jacekp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

Niewiele brakuje by szosa na szosowych oponach wjechac na Szyndzielnie

Wiekszosc szlaku przypomina teraz autostrade.Szeroko i plasko.

Sporo szlakow na podkarpaciu tego roku wyasfaltowano.

Pierwsza mysl to czyzby i tu ?

Ale to chyba pod nartostrade.Zrobiono tak fragment srodkowy szlaku

Po pierwszy ostry zakret szlak jest jaki byl i zrobiono pod zakret z ktorego widac kolej.

Nie wiem czy to docelowa praca czy bedzie to dalej bo sprzety zniknely

Szlak stracil na swoim uroku choc to i tak taki deptak

Jezeli to pod narciarzy i bedzie ratrakowane to moze lepiej bedzie jezdzic w zimie :)

Napisano

Zacytuję: "Marek Czader z Nadleśnictwa Bielsko rozwiał wszelkie wątpliwości. Zastępca nadleśniczego poinformował nas, że prowadzone prace nie mają nic wspólnego z narciarstwem, ale... z budową drogi przeciwpożarowej. Poszerzany jest fragment od Dębowca do podnóża stoku Sahara." (źródło)

Napisano

No dobra, a jak już jesteśmy w temacie. To poza tym, że szlak poszerzony, jak tam warunki pogodowe? Przejezdnie? Bardzo ślisko? Zastanawiałem się nad przejazdem w okolicach Szyndzielni, ale nie bardzo wiem, czy to nie za duże ryzyko. Po ostatnich deszczach trochę ślisko, a jak tam warunki w górach?

Pozdrawiam, M.

Napisano

No dobra, a jak już jesteśmy w temacie. To poza tym, że szlak poszerzony, jak tam warunki pogodowe? Przejezdnie? Bardzo ślisko?

nie bylem ostatnio ale jechalem po niewielkim deszczu i byly klopoty

Szlak nie poszerzony jaki byl to jest ale ten szerszy chyba nie do przejechania po deszczu.

Bloto klei do opony az do zatrzymania.Co chwile trzeba odrywac

Nawet poprowadzic sie nie da trzeba rower niesc

Chyba przezezdne bedzie tylko w mrozne dni

Napisano

Najogólniej rzecz biorąc na szlaku przejezdnie. Wspomnianą "nartostradę" raczej odradzam. Tak jak już wspomniał kolega wyżej "błoto klei się do opony aż do jej zatrzymania". Niemniej jednak myślę, że okolice Dębowca, Koziej byłyby do "zdobycia". Sprzęt nadaje sie jedynie pod Karchera

Pozdrawiam, M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...