gremson Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Gdzie w Polsce można dostać gumy do gripów X-0 ? - bo na Wyspach trzeba zapłacić ponad 100PLN... http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=20565 dzięki.
skjaatel Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Posiadam w sklepie komplet. Cena 90zł + wysyłka (oczywiście z paragonem lub fakturą). Jakby co pisz na PW
okonmaster Napisano 22 Kwietnia 2012 Napisano 22 Kwietnia 2012 Poszukuje gumek gripów SRAM x-9. Nigdzie nie mogę takich znaleźć. Czy ktoś byłby mi w stanie pomóc?
Tomy2 Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 Poszukuje gumek gripów SRAM x-9. Nigdzie nie mogę takich znaleźć. Czy ktoś byłby mi w stanie pomóc? Ten sam problem mam. Tylko manetki inne: SRAM ATTACK "short". Gdzieś, ktoś spotkał się z tymi gumkami? Pewnie pasują też od X7 .... X0. Wielki MINUS dla SRAMa za jakość gum na gripach! Praktycznie po jednym sezonie są do wyrzucenia. Nie ważne, czy X-0 czy Attack'i. Beskidy mordują każdy komplet! A kiedyś było tak pięknie (były sobie takie gripy PLASMA, gdzie gumy wytrzymywały mi 5 lat! - http://gallery.mtbr.com/showphoto.php/photo/200903).
Mod Team Pixon Napisano 6 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 6 Stycznia 2013 Ponawiam dyskusję, gdzie można w Polsce je kupić. Rozebrałem dzisiaj rower i chcę go przygotować na nowy sezon m.in. chciałbym wymienić te gumki w moich gripach.
miskov17 Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Tylko pewnie cena będzie kosmiczna, nie zdziwiłbym się gdyby była porównywalna z nowymi manetkami na allegro. Swoją drogą, gumy z gripshiftów srama od x7 wzwyż są zamienne, także od wersji pod shimano. Oczywiście te od x0 są najlepsze ale to inna sprawa
Mod Team Pixon Napisano 6 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 6 Stycznia 2013 Wiem zadzwonię do nich jutro, dziś jest święto i jeszcze niedziela. Harfa pewnie również będzie miała ceny kosmiczne.
GhOsTwrc Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Harfa to smiech na sali , jak dzwonilem zeby kupic gripy x0 to powiedzieli mi 379zł , tego samego dnia kupilem na allegro za 199zł , i powiem wam ze jezeli mialbym dac 100 zł za takowe gumy to bym kupil nowe gripy a stare sprzedal. A tak z ciekawosci zapytam po jakim czasie te gumy nadaja sie do wymiany?
Mod Team Pixon Napisano 7 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 7 Stycznia 2013 Tylko, że ja już raczej nie kupię nowych gripów Sram X.0 3x8 Jest to raczej już nieosiągalne. Jeździłem na nich ok. 4 lat. W tej chwili guma już się mocno wytarła oraz jest nieprzyjemna w dotyku. 59zł/szt w harfie + 20zł wysyłka ...
Mod Team Puklus Napisano 7 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 7 Stycznia 2013 20 zł wysyłka to albo te gumy sa w ołowianym pudełku albo wysyłają przez Atlantyk
szliri Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 59zł/szt w harfie + 20zł wysyłka ... Cena nie jest jeszcze taka zła, chociaż nówki (manetki) można dostać poniżej 200zł z wysyłką Co do harfy to kiedyś chciałem u nich zamówić uszczelkę do swojego Avida, to koszt wynosił prawie co połowa hebla Imo w Twoim przypadku najlepiej jest kupić nowe manetki przełożyć gumy i opchnąć x0 9s na allegro.
Rulez Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 Cena nie jest zła, nowych manetek za 200 zł na 8 sp nie dostanie ... a nawet przy cenie 200 zł to nie jest wiele, zważywszy , że w zestawie są wszystkie elementy mające wpływ na pracę manetki. Imo w Twoim przypadku najlepiej jest kupić nowe manetki przełożyć gumy i opchnąć x0 9s na allegro. Ciekawe ile by na tym stracił, musiał by trafić na głąba nie umiejącego liczyć ...
rybciasum Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 ostatnio gdzieś czytałem, że ktoś nałożył na nie gripy boplighta, oraz słyszałem o patencie z owijką, ktoś próbował??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.