Qleek Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Mam problem z w/w sztycą... a raczej miałem. Posiadam ją dokładnie rok i przez ten czas w serwisie była dwa razy Niedawno ją odebrałem i jeszcze nie zamontowałem w moim rowerze i nie testowałem.(jestem chory) Może macie lub mieliście te sprzęty, potrzebuję wiedzy, czy to jedyny przypadek? czy może lipny sprzęt? Ogólnie mówiąc jestem bardzo zadowolony z tego patentu, ale te wizyty w serwisie strasznie dołują
enduroriderPL Napisano 2 Grudnia 2011 Napisano 2 Grudnia 2011 Rozmawiałem z jedną osobą, która miała taką sztycę i generalnie to było ok. OIDP to nie było konieczności serwisowania. Tak długo jak masz gwarancję to nie ma się czym przejmować. Jeżeli znowu będą problemy to proponuje załatwić je pod koniec gwarancji tak żebyś miał sprawne urządzenie kiedy zostaniesz sam z problemem.
Qleek Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Napisano 4 Grudnia 2011 Tak długo jak masz gwarancję to nie ma się czym przejmować. Jeżeli znowu będą problemy to proponuje załatwić je pod koniec gwarancji tak żebyś miał sprawne urządzenie kiedy zostaniesz sam z problemem. Jeżeli chodzi o gwarancję to Firma 7ANNA podaje że na nowe podzespoły tj. tłumik i jarzemko mam gwarancję, chociaż nic na piśmie... ale z umowy naprawy wywiązują się szybko i sprawnie na szczęście
tobike Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 co jest nie tak ze sztycą, jak zakładasz temat to opisz problem dokładnie. Moi dwaj koledzy jeżdżą na sztycach KS, jeden bez żadnych problemów od początku użytkowania, drugi już trzy razy miał naprawianą sztycę i dalej ma problem (sztyca zapada się pod wagą rowerzysty i nie trzyma ustawionej wysokości), KS ma problem z kilkoma partiami tłumików, są po prostu wadliwe
Qleek Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Napisano 4 Grudnia 2011 O widzisz Tobike... z roztargnienia nie napisałem o co chodzi/co jej dolegało sorrki. Właśnie jak u twoich znajomych. Mój KS podczas jazdy zapadł się i zadziałał jak lichy amortyzator w 65% swojej wysokości(mój ma 125mm) To już drugi raz ten problem wystąpił. Sztycę mam już u siebie po serwisie, lecz z powodu choroby nie miałem możliwości jej nawet zamontować i sprawdzić czy jest ok. I to cała historia mojego KSa.
tobo Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 To stanardowa i bardzo popularna wada tych sztyc - kulawa seria która trafiła też do Polski. Miałem to samo co ty, 7anna wymieniła całą sztycę. Sporo osób na emtb.pl miało ten sam problem. W pracy też trafił mi się jeden taki egzemplarz. Moja umarła po kilku krótkich jazdach asfaltowych, od wymiany była ok 200 km w terenie i działała bez zarzutu.
Qleek Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Napisano 5 Grudnia 2011 Moja umarła po kilku krótkich jazdach asfaltowych, od wymiany była ok 200 km w terenie i działała bez zarzutu. Pierwszy tłumik wytrzymał około 2000 km. Lecz ten drugi już tylko 400-450 km. Mam nadzieję że ten co go aktualnie posiadam będzie działał po wsze czasy.
Funt Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Pisaliście o trefnej serii - wiadomo coś bliżej? Chodzi ogólnie o któryś konkretny rocznik ( z jednej strony chodzą plotki, że trefny był rocznik 2010, z drugiej że 2011 ), czy model? Sam w sobie Kind Shock jest wg mnie rewelacją: w miare lekki, tani i nie ma luzu roboczego. No i pytanie czysto użytkowe - sztycę bez manetki w kierownicy należy montować wajchą z przodu czy z tyłu? Na necie można znaleźć foty w tej i w tej konfiguracji - logika podpowiada, że wajcha z tyłu, ale szersze spectrum ustawień jest z wajchą z przodu...tyle, że przed zjazdem sięgać sobie między jajka...no średnio to widzę
enduroriderPL Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Producent powinien podać numer serii, która okazała się wadliwa tak jak robil RS z widelcami, gdzie były lewe sterówki ale oni nie chcą tracić pieniędzy wymieniając wszystkie sztuki i liczą na to, że nie wszystkie egzemplarze się wysypią.
Qleek Napisano 11 Stycznia 2012 Autor Napisano 11 Stycznia 2012 Pisaliście o trefnej serii - wiadomo coś bliżej? Chodzi ogólnie o któryś konkretny rocznik ( z jednej strony chodzą plotki, że trefny był rocznik 2010, z drugiej że 2011 ), czy model? Co do rocznika to moja jest z 2010/wrzesień... I jak na razie była lipna. Teraz mam w sztycy pod moją zacną pupą trzeci komplet (tlumik/jarzemko). Po przerwie chorobowej tydzień temu wróciłem do jazdy, jak na razie po przejechaniu 150km. na nowych podzespołach wszystko gra i bucy:)
Qleek Napisano 16 Marca 2012 Autor Napisano 16 Marca 2012 Ze zmianą roweru, zmieniłem sztycę(sprzedałem KSa.) ehh, już za nią tęsknie
detonator Napisano 16 Marca 2012 Napisano 16 Marca 2012 Dobrym pomysłem było by kupno dwóch takich sztyc. Gdy na jednej śmigamy, to druga jest w serwisie i potem zamiana...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.