tomassekk Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witam. Przeglądając zaciski na allegro wpadłem na zaciski Tranz-x. Komplet na przód, tył + zacisk sztycy. Wszystkie "na kluczyk" czyli nikt nam nie ukradnie naszych drogich, lekkich kół Waga zacisku przedniego ok. 36g, tylnego ok. 42g. do jażemka sztycy ok. 21g. Cena za zestaw 42 PLN, czyli rewelacja, sam się nad tym zastanawiam albo nad Dartmoorem na imbus. Tranz-X zaciski do kół i sztycy na kluczyk /XTB (1916745970) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Mam takie 3 komplety ale tylko jeden kluczyk Chętnie sprzedam/wymienię na zwykłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Po co kluczyk jak wystarczy złapać drugi koniec kombinerkami i obrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomassekk Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Moloch89 > Mógłbyś zważyć osobno te zaciski, jak ma się waga do tej producenta Koen > w teren chyba łatwiej zabrać Ci mały 'kluczyk' niż kombinerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 nie wyobrażam sobie tego na wyścigi jak kapcia łapiesz to masz problemowo ci zabiją się błotem i co wtedy a standard tyk i wyjmujesz koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 A może najzwyklejsze BoltOny od Dartmoora? Waga mniejsza i taniej. http://allegro.pl/komplet-zaciskow-dartmoor-bolt-on-pomaranczowe-i1935544028.html (kolor przypadkowy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Moloch89 > Mógłbyś zważyć osobno te zaciski, jak ma się waga do tej producenta Koen > w teren chyba łatwiej zabrać Ci mały 'kluczyk' niż kombinerki Jasne, mój komentarz dotyczył ich właściwości antykradzieżowych Pierwszy lepszy dresik kół nie ukradnie ale jak ktoś ma podstawowe narzędzia to już sobie poradzi bez problemu. Edytowane 1 Grudnia 2011 przez Koen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 naprawdę zostawiacie rower wyposażony w "drogie i lekkie koła", przypięty ot tak sobie do stojaka bez opieki? Ten kluczyk to nie ma przez przypadek sześciokątnej końcówki, którą idealnie zastąpi imbus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomassekk Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Generalnie nawet bez bardzo drogich kół nie zostawiam roweru przypiętego Staram się go zawsze gdzieś bunkrować, a też nie jeżdżę nim na zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowiec1929 Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ja mam niebieskie zaciski Dartmoor Bolt On. jestem zadowolony waga bodajże 76 g komplet Plusem Dartmoor'a na pewno są bardzo ładne kolorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 naprawdę zostawiacie rower wyposażony w "drogie i lekkie koła", przypięty ot tak sobie do stojaka bez opieki? Ten kluczyk to nie ma przez przypadek sześciokątnej końcówki, którą idealnie zastąpi imbus? Końcówka jest pięciokątna, ale w starszym temacie o tych zaciskach ktoś pisał że jak się wciśnie pod kątem zwykłego imbusa to też można odkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Miałem te zaciski. MInusy: konieczność wożenia kluczyka, to bywa uciążliwe, szczególnie jeśli często ściąga się koła, czy wozi rzeczy w różnych plecakach. Drugi minus to mizerna stal, jakiej użyto do ich produkcji - rdzawka wyskakuje bardzo szybko gdy robi się mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 19 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 te dartmoory fajne, ciekawe jaka roznica w porownaniu do tradycyjnych shimano pewnie kupie takie dwa zestawy zawsze to bezpieczniej, ale idac tym tropem nie bedzie lepiej zmienic os na dluzsza i skrecic nakretkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolat Napisano 5 Marca 2012 Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Na eBayu są zaciski J&L, do których odkręcenia trzeb użyć imbusa. Ich waga to zaledwie 30g. Link: http://www.ebay.com/itm/J-L-Ti-Titanium-QR-wheel-skewers-CNC-Grey-30g-Pair-/270926481855?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item3f147a09bf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 5 Marca 2012 Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Zaciski Pitlock dają najlepszą ochronę przed kradzieżą i ważą 90g (w całości ze stali nierdzewnej), ale cena jest taka sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 w decathlonie zestaw do kol i siodełka z speclanym 5 katnym kluczem kosztuje 39 zł chyba sie skusze i zwarze zestaw dla potomnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 wiec tak zestaw z decathlonu na przednie i tylnie kolo wazy razem 77g, sztycy chyba 25 juz nie pamietam za 39 zł to swietny wybor zreszta ten x-trans wydaje sie produktem identycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 A ja będę odchudzał moje dartmoory bolt on planuję wagę poniżej 55g bez ruszania samych osi.Zobaczymy co z tego wyjdzie, pomysł i chęci są, tylko czasu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi