Skocz do zawartości

[koła] tubless-czyli jak zamontowac zaworki i mleko?

tomek12341234

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. na wstepie mowie wprost ze cos na temat tublesow wiem ale niewiele. no wiec kupiłem koła na allegro całe (oponki koła wentylki) ale po otworzeniu paczki okazalo sie ze wentylkow ni ma :< no wiec odrazu pare telefonow i dowiedziałem sie ze nie ma problemow ze zrobieniem wentylkow w domu. (30 zł kosztuja ). no i tu zaczynaja sie schody bo na obreczach mam tasme no tube i nie wiem jak te wentylki zamontowac zeby mleczko nie właziło pod nie..... i drugie pytanie ile tego mleka nalac zeby to działalo. obrecze ztr alpine

• Mod Team
Napisano

Prywatnie wolałbym wydać 60 PLNów za oryginalne wentylki i mieć spokój. Wiem,wiem- dobrze się mówi, ale w mając w perspektywie 50% szans na powodzenie i drugie 50% na niepowodzenie kwota 60 PLNów nie jest wygórowana. Wyobraź sobie Twoją frustracje po kolejne nieudanej próbie uszczelnienia,gdy się zorientujesz ,ze ucieka przez wentylek "hand made".

Zaworek "hand made" - z dętki z zaworkiem typu presta wycinasz zawór z 10 mm gumy dookoła zaworka lub tyle ,aby guma się zmieściła między krawędzie założonej opony . u mnie zadziałało ,gdy krawędzie założonej opony weszły pod gumę zaworka. Zaworek wkładasz w otwór w obręczy. Wlewasz mleko i robisz resztę czarówmarów. Podobno są tez inne sposoby,ale nie próbowałem.

Mimo wszystko warto jednak kupić oryginalne zaworki .

Napisano

tych zaworków nie polecam składałem na nich koła koledze i guma jest kiepska najlepiej oryginał od nt i to do szosy bo są mocniejsze i dłuższe lepiej je pompować:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...