gixeer Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 witam Rower zakupiony głownie dla ramy, chociaż 1500 km nim zrobiłem, nadeszła więc pora na rozpoczęcie modernizacji roweru i tu moje pytanie od czego zacząć? Teoretycznie wszystko jest do wymiany, oczywiście rama pozostaje jako baza, myślałem ze na początek pójdzie napęd :korba, Łańcuch i kaseta XT, przerzutki i manetki XTR, czy zacząć od czegoś innego? a tak wygląda póki co rower fabryczny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Zacznij od kół i amorka, napęd zmień, jak się zużyje, a rurki zostaw na koniec.Aha no i pedałki koniecznie na spd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gixeer Napisano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 zdjęcie przedstawia rower zaraz po kupnie, pedały zostały juz dawno zmienione na: shimano PD-M540 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolais Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ja napęd bym zostawił a skupiłbym się na wymianie amortyzatora. W efekcie uzyskasz poprawę komfortu jazdy i zejdziesz z wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Zrób tak jak mówią moi poprzednicy, najpierw koła i ammor. Przy takiej wymianie najlepiej poczujesz różnice. Ile masz kasy na wymianę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 zmień na początek amortyzator, ja miałem Scale 70 i jak zmieniłem amortyzator to odchudziłem rower o prawie 1kg i zyskałem na komforcie i to bardzo dużo !!!, następnie koła, napęd jak się zużyje stary i na końcu resztę .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gixeer Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 za waszą namową jako pierwszy wymieniam amor, myślę, że za okolo1200-1400 znajdę coś konkretnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Szukaj reby lub r7 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Tak jak napisał Piksel szukaj Reby, R7 lub Foxa wszystko zależy ile możesz wydać kasy... kup tylko w kolorze białym, ta rama z czarnym amorem nie będzie już tak efektownie wyglądała. Tu masz parę propozycji: http://allegro.onet....1966830499.html http://allegro.onet.pl/amortyzator-manitou-r7-2011-bialy-okazja-i1960752318.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Bierz Manitou R7 PRO biały na allegro jest za 1449zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaldrift Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 W tym rowerze bardzo podoba mi sie geometria i kolorystyka ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosiarzp Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Wg mnie piersze co bym zmienił to pedały na spd, amorek na lżejszy i lepszy. Napęd zajedz do końca i dopiero wtedy go wymieniaj . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.