Pawel9016 Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 witam mam magure hs-33 ale popsula mi sie klamka.znalazlem za allegro oferte kupna klami od magury louise : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86317591 .Slyszalem ze te klamki maja inny skok czy cos takiego. Chcialbym sie dowiedziec czy mozna je razem zmontowac czy beda chodzic tragicznie. z gory dzieki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pachfin Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 nawet jęsli jakimś cudem udałoby ci sie zmontowac to do kupy to rozwaliłoby ci rame chyba ze miałbys booster na pol kilometra do HS 33 podpasi ci tylko klamka od HS 33 (czy to rocznik 2004 i mlodsze czy 2005 i starsze] i RB design ale to do trialu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witaj na forum. Na początek zapoznaj się z tym : "Zasady pisania nowych tematów" - tytuł tematu był nieprawidłowy; brak " [ ] ". nawet jęsli jakimś cudem udałoby ci sie zmontowac to do kupy Cudów nie trzeba, końcówki przewodów są takie same więc przykręcenie klamki od innego modelu nie stanowi problemu. Niestety poszczególne modele mają różne średnice tłoczków więc może być problem z poprawnym działaniem. Zapytaj na jakimś forum trialowym - tam Magura jest bardzo popularna i może ktoś próbował takiej kombinacji. do HS 33 podpasi ci tylko klamka od HS 33 (czy to rocznik 2004 i mlodsze czy 2005 i starsze] i RB design ale to do trialu Są jeszcze inne klamki dedykowane do HS'ek, chociażby Kooka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel9016 Napisano 14 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 dzieki za pomoc.a czy wiecie jaką średnice ma tłoczek w tej klamce ?? Bo wiem ze w HS-33 ma 14mm to moze roznica nie bedzie taka wielka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agentprowokator Napisano 19 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 w Lousie jest mniejszy tłoczek, coś ok 10mm... Wesz zastanawiałem sie kiedys nad takim pomysłem ale na odwrót... klamka HS33 w tarczówce... moim problem polega na działąniu hamulców HS to system zamkniety a tarczówka otwarty, ato jewdnak nie jest dla picu raczej. Ja napisał pachfin, istnieje ryzyko ze faktycznie moc bedzie przesadzona, bo w tarczach są inne cisnienia, chocby dowodem beda przewody zbrojone w tarczówkach, sadze ze gdybys z góry jadac hamował i miał w tarczówce przewód zwykły od HSa to by sie stopił :| Spróbuj wyskoczyc z tym tematem na forum trialowym choodego.. wpisz w googla to znajdziesz linka. Zanim rozpoczniesz temat to sprawdz czy tam nie było takiego tematu bo oni straszliwie i brutalnie sa nastawieni na nowych co odkopuja tematy i ogólnie tam panuje prawo dzungli - przestałem tam łazić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Lousie jest mniejszy tłoczek, coś ok 10mm... Wesz zastanawiałem sie kiedys nad takim pomysłem ale na odwrót... klamka HS33 w tarczówce... moim problem polega na działąniu hamulców HS to system zamkniety a tarczówka otwarty, ato jewdnak nie jest dla picu raczej. Ja napisał pachfin, istnieje ryzyko ze faktycznie moc bedzie przesadzona, bo w tarczach są inne cisnienia, chocby dowodem beda przewody zbrojone w tarczówkach, sadze ze gdybys z góry jadac hamował i miał w tarczówce przewód zwykły od HSa to by sie stopił :| Spróbuj wyskoczyc z tym tematem na forum trialowym choodego.. wpisz w googla to znajdziesz linka. Zanim rozpoczniesz temat to sprawdz czy tam nie było takiego tematu bo oni straszliwie i brutalnie sa nastawieni na nowych co odkopuja tematy i ogólnie tam panuje prawo dzungli - przestałem tam łazić. No ale jakos Shimano nie ma zbrojonych przewodów tylko z tworzywa sztucznego i jakoś sie nie topią.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pachfin Napisano 7 Marca 2006 Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 poporstu w Tarczówkach ciepło wydzielane przy hamowaniu jesy tak duże że płyn się rozszezra i pancerze musza być lekko sztywniejsze ale od tego jest zbiornik w klamce aby płyn nie rozsadził układu inną sprawa jest to że klamki do tarcz mają inne skoki musiąłbyś ustawić kocki jakieś 0.5 mm od obręczy żeby dotknać klockami obręczy w magurze HS33 może nie ma zbrojonych pancerzy ale są one znacznie grubsze niż do tarcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.