Skocz do zawartości
  • 0

Sprzęt

Gość mserw

Pytanie

Napisano

Witam, w najbliższym czasie chciałabym wymienić kasetę z 7 na 8-rzędową. Wiem, że muszę kupić łańcuch i do tego kupić manetki. Jednak mam problem z inną rzeczą. Nie wiem, czy nie muszę dodatkowo kupić piasty do takiego "zabiegu". Może ktoś będzie miał więcej czasu i napiszę, czy jest coś, co muszę jeszcze zakupić, a o czym nie napisałam? Z góry dziękuję za pomoc.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

musisz kupić piastę, kasetę, łańcuch i prawą manetkę. Prawdopodobnie także całe koło (rzadko kiedy warto ponownie zaplatać koło na tej samej obręczy) oraz przerzutkę (przerzutka 7- przełożeń nie jest kompatybilna z kasetą 8 przełożeń - ale odwrotnie już jest ok!). Jeśli masz przerzutkę 8/9 przełożeń to nie musisz jej zmieniać.

jeśli na rowerze zrobiłeś już trochę kilometrów to jest wysoce prawdopodobne, że do wymiany będzie także korba, która nie przyjmie nowego łańcucha.

Nie martw się, każdy z nas kiedyś przechodził bolesną próbę przejścia z 7 rzędowego wolnobiegu na 8-9 rzędową kasetę. powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...