Skocz do zawartości

[Licznik]Montaż licznika na mostku

ChudyMSK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałbym zamontować licznik na mostku kierownicy, ale w uchwycić licznika nie ma takiej możliwości, czy są jakieś przejsciowki ktore pozwolą na zamontowanie licznika?

Napisano

W mojej Sigmie wystarczyło przestawić ustawienie mocowania licznika. Od spodu odkręciłem kilka śrubek i przekręciłem odkręcony element o 90 stopni i gotowe.

Napisano

Nie tylko w twojej. Praktycznie każda Sigma ma taką możliwość - przekręca się podstawkę ale to chyba wiadomo. ChudyMSK niech się określi co do licznika, nikt nie jest jasnowidzem.

Napisano

Licznik to Cat Eye enduro 8 i z tego co widze nie ma mozliwosc innego zamontowania jak tylko na kierownicy, stad pytanie o jakas przejsciowke

Napisano

Witam,

Jest możliwość zamontowania tego licznika na mostku. Potrzebny jest tylko inny zestaw do montażu oferowany przez CATEYE'a. Sądzę, że jak zwrócisz się do dystrybutora do powinni go ściągnąć dla ciebie. Ja się kiedyś zwróciłem o zestaw na drugi rower i nie było żadnego problemu. Z tego co widziałem na stronie Cateye'a to kod tej podstawki to 1699304. Skontaktuj sie znimi i zapytaj.

Napisano

No to najpierw zaciśnij na mostku 2 zaciski, a potem licznik zaciskami do tych zacisków ;p

Co prawda będzie nie tak samo stabilnie jak na kierownicy, ale trzymać się będzie i koszty praktycznie zerowe.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam,

Nie wiem czy temat montażu licznika na mostku jest nadal aktualny. jeśli tak to dowiadywałem się w sklepie, że są dostępne te mocowania. Z tego co udało mi sie dowiedzieć cena za sztuke w raz z czujnikiem, podstawka i zipami wynosi 49,90. Mam nadzieje, że pomogłem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...