Skocz do zawartości

[opony] do 200 kpl.

djwiocha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, jestem na końcowym etapie wyboru nowych opon do można by powiedzieć enduro/lekkie FR. Raczej nie śmigam po ostrych kamieniach, bo po prostu u nas takich tras nie ma (u nas prawie wcale tras nie ma), ważę ok. 55 kg. Wypatrzyłem sobie więc: Schwalbe Fat Albert ale tutaj rodzi się dylemat. Ponieważ na rowerowy.com są po 99 zł za sztukę w szerokości 2.25, a na allegro: http://allegro.pl/kpl-opon-schwalbe-fat-albert-front-rear-okazja-i1965305375.html w szerokości 2.4, i teraz dylemat brać te a allegro czy dać te 200 zeta za nowe?

Czym jeszcze po za szerokością różnią się te komplety?

Napisano

te drugie to zwijane. jest roznica w wadze. a to rowna sie mniejsz siła wkładana w napedzanie roweru. moim zdaniem tobie nie zrobi to roznicy piszesz o lekkim FR/ enduro nie odczujesz tutaj za bardzo masy kol. ja wybrałbym drut tansze a i tak niewile zmienia

Napisano

Pomijając fakt ze na rowerowy.com też są zwijane. PO za tym to już doszedłem czym się różnią: te z rowerowego są ORC a te z allegro EVA, przez co różnią się oplotem i mieszankami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...