djwiocha Napisano 29 Listopada 2011 Napisano 29 Listopada 2011 Cześć, jestem na końcowym etapie wyboru nowych opon do można by powiedzieć enduro/lekkie FR. Raczej nie śmigam po ostrych kamieniach, bo po prostu u nas takich tras nie ma (u nas prawie wcale tras nie ma), ważę ok. 55 kg. Wypatrzyłem sobie więc: Schwalbe Fat Albert ale tutaj rodzi się dylemat. Ponieważ na rowerowy.com są po 99 zł za sztukę w szerokości 2.25, a na allegro: http://allegro.pl/kpl-opon-schwalbe-fat-albert-front-rear-okazja-i1965305375.html w szerokości 2.4, i teraz dylemat brać te a allegro czy dać te 200 zeta za nowe? Czym jeszcze po za szerokością różnią się te komplety?
tomek12341234 Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 te drugie to zwijane. jest roznica w wadze. a to rowna sie mniejsz siła wkładana w napedzanie roweru. moim zdaniem tobie nie zrobi to roznicy piszesz o lekkim FR/ enduro nie odczujesz tutaj za bardzo masy kol. ja wybrałbym drut tansze a i tak niewile zmienia
djwiocha Napisano 30 Listopada 2011 Autor Napisano 30 Listopada 2011 Pomijając fakt ze na rowerowy.com też są zwijane. PO za tym to już doszedłem czym się różnią: te z rowerowego są ORC a te z allegro EVA, przez co różnią się oplotem i mieszankami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.