erzurum Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam, Nie znalazłem wiele o tych amortyzatorach w sieci, jedynie to test 320-100 w bikeboardzie, ale to model wyżej. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym modelem 300-100 RLC ? Wydaje się być bardzo rozsądną propozycją do xc w tej cenie. Co sądzicie. poniżej link do aukcji. http://www.ebay.pl/i...7#ht_1921wt_905 dzięki za wszelkie opinie. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 erzurum Z Aerisem się akurat nie spotkałem. Spinner to ogólnie dobre widelce. Niczym nie powalają, ale da się fajnie śmigać na nich. Za taką cenę (w przeliczeniu ponad 600 zł + 130 wysyłka) to brałbym Suntour Epicon Air lub Axon Air, jeżeli docelową dyscypliną jest XC. Ustawisz sobie ciśnienie pod siebie, zmienisz tłumienie i będziesz miał idealny widelec. Moim zdaniem nie ma co eksperymentować ze sprowadzaniem amorka, o którym nic nie wiesz. Na pewno nie za taką cenę (chyba, że masz dużo kasy). Lepiej kupić sprawdzony, pewny produkt - tutaj, w Polsce (mowa o Epiconie/Axonie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Nie żebym robił komuś reklamę, ale skoro pytasz o Spinnera, napisz do safiana.Ma 320-100 na sprzedaż w niezłej cenie, a skoro zdecydował się na jego zakup, pewnie sporo o nim poczytał. Tyle tylko, że sterówka krótka, coś w okolicach 160-170mm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Niestety potrzebuje widelec z pivotami, a to mi bardzo ogranicza możliwość wyboru. Chcę zmienić właśnie axona, w levelu A6, stary axon S-RL, działa w mojej opinii fatalnie. Właśnie ten spinner póki co wpadł mi w oko. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Safian swój już chyba sprzedał, ale z tego co pamiętam, to sporo o nim wiedział , więc możesz zasięgnąć języka u niego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 29 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Nie, nie sprzedałem bo cholerni ludzie nie umieją czytać opisów aukcji :F W sumie co ja Ci mogę o nim powiedzieć? Że działa, że regulacja odbicia bardzo dobrze działa, między skrajnymi ustawieniami jest ogromna różnica. Blokada skoku powoduje, że widelec minimalnie się ugina, czyli po wjeździe w większą dziurę tłumik się nie popsuje. Wykonanie widelca określam jako wzorowe - porównując wykonanie widła do Reby, czy Foxa mogę powiedzieć, że nie ma dużych różnic, przynajmniej z wyglądu amor jest super, nie wiem jak z jego pracą (oprócz tego, że się ugina i odbija ). Spinner klepie swoje widły w fabrykach RSa (tak słyszałem przynajmniej ). Na mtbr widelec w wersji z 32 mm goleniami ma super oceny przynajmniej za sztywność, z resztą jeżeli miałeś okazję to i w bB porównują do Sida. Jeżeli chcesz wersję 320A-100 (czyli 32mm + piwoty) to napisz do tego gościa: MĂłj Ĺwiat eBay â" yan_kelly mi sprzedawał też w okolicy 700 zł z wysyłką, tyle, że starsza wersja to była tego widła (nie wiem co zmienili, na pewno naklejki na brzydsze ) i bez manetki a z lockoutem z goleni, chociaż przelotka na pancerz jest i chyba manetkę można dodać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 dzięki za wszystkie głosy i odp. Zdecydowałem się, zakupiłem, wyszło 750 ze wersję 300-100, jak pogoda będzie wciąż taka, to jeszcze w tym roku przetestuje go w górach (jeśli dojdzie ten amor z Tajwanu:) bo to mój pierwszy zakup w azji). Napiszę opinię. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Mam ten amor już od jakiegoś czasu, ciężko go porównywać do starego axona bo to przepaść jest. Działa świetnie, choć nie miałem okazji wypróbować go w górach jeszcze bo sporo śniegu spadło, pojeździłem po parku chorzowskim no i wrażenia są bardzo pozytywne. Poprzedni nie miał regulacji odbicia więc pytam jak z waszego doświadczenia uważacie, jakie ustawienia do xc po górach będzie optymalne? mocne odbicie, stłumione, coś pośredniego? Amortyzator jest dość miękki. Wg tabelki dla swoich 80kg powinienem go nadmuchać na jakieś 90psi. Teraz mam 100psi i wydaje mi się, że jest optymalnie, choć wciąż dość miękko. Po trasie "górskiej" w parku ugiął się maks. na 9cm. dość dużo. Ciekawostka, w instrukcji dla tego modelu zakładają maks. ciśnienie 120psi, jednak na widelcu jest napisane, żeby nie przekraczać 100psi. Jeśli tak rzeczywiście jest, to jest to widelce tylko dla lekkich użytkowników, ciężko byłoby mi jeździć po górach na nim z ciśnieniem poniżej 100psi. No może to się jeszcze jakoś unormuje, zobaczymy w przyszłości. Jeszcze odnośnie wagi, poprzedni axon który ważył katalogowo jakieś 1600gr jest jednak sporo cięższy od tego aerisa, sądze, że jakieś 200gram zysku. Może ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia, spostrzeżenia odnośnie tego modelu? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.