Robert19881 Napisano 29 Listopada 2011 Napisano 29 Listopada 2011 Witam wszystkich na forum jestem tu nowy i posiadam stary rower merida kalahari i mam taki problem-ostatnio dalem przejechac sie "troszke ciezszej" osobie moim rowerkiem poczym wraca kolega z rowerem i ramieniem korby w reku ramie lub sruba mocujaca nie wytrzymalo napiecia i podobno wszystko sie rozlecialo podczas jazdy-spytalem czy posiada nakretke mocujaca ramie korby (niestety zostala zgubiona) pomyslalem nic sie nie stalo kupie sobie nowa nakretke przykrece i bedzie wszystko w porządku ale niestety sruba sie ciagle odkreca i nieidzie przeechac nawet 2km :/ załączam zdjeciatak to własnie wyglada: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b43808bc24682b59.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/082d96a08a340205.html To "coś" na co mocujemy ramie korby jest prawie okragle ale mysle,ze jeszcze sie nadaje ale sruba na tym sie nie trzyma :/ Nieweim czy powiniennem wymienic wkład suportu? Poszukuje w internecie podobnego ale nic mi nie pasuje i niewiem o co chodzi :/ http://velo.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=193 czy to takie coś wyglada innaczej tak jakby wchodzila tam sruba a ja mam mocowanie nakretka :? czy musze wymienic cala korbe niewiem prosze o pomoc i wyrozumialosc z góry wielki dzieki.
lyndowss Napisano 29 Listopada 2011 Napisano 29 Listopada 2011 Jeżeli jest prawie okrągłe to się i tak nie nada. Suport i lewe ramię to wymiany. Jak zrobisz to budżetowo to zamkniesz się w 40zł. Tylko dobrze dobierz wymiary suportu. Dobrze jakbyś pojechał z rowerem do jakiegoś sklepu rowerowego gdzie od razu by Ci dopasowali, i założyli na nowe. W tej kwocie kupować w internecie raczej Ci się nie opłaca. To co wystaje z suportu z lewej strony na ramie jest okrągłe? Tak napisałeś, że trzeba się domyślać o co chodzi.
Mod Team sznib Napisano 29 Listopada 2011 Mod Team Napisano 29 Listopada 2011 Kup nowy suport. ten co masz to klasyk skręcany, dlatego trochę inaczej wygląda, ale np. te Accenta podejdą, musi tylko być taka sama długość ośki.
Robert19881 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Napisano 29 Listopada 2011 Tak ten caly suport jest okragly. Dzieki sznib za olsnienie szukalem i szukalem ale czegos takiego jak mam niemoglem znaleźć i lyndowss dzieki za przedstawienie mi tego cenowo wiec niedlugo udam sie do jakiegos serwisu i sprobuje zrobic to jakims tanim kosztem i bede mogl znowu pomykac rowerkiem pozdrower wszystkim yndowss jest mozliwosc kupna np.tylko lewego ramienia? czy obydwa ramiona musze kupic i wyjdzie ok 40zł za to wszystko :? niechce mi sie wierzyć
lyndowss Napisano 29 Listopada 2011 Napisano 29 Listopada 2011 Zależy od sklepu. Ja kiedyś poszedłem i powiedziałem, że chce tylko lewe ramię i mi sprzedali. Jak dobry sklep to zawsze można się dogadać. Mniej więcej będzie to wyglądało tak: 40zł = 30zł suport + 10zł za lewe ramię. Gdyby kazali Ci kupić razem z lewym to musiałbyś razem z całym korbowodem wymienić. Nie wiadomo czy łańcuch by się przyjął, a zapewne nie. I w ten sposób koszty, koszty, koszty więc nie powinni robić problemu.
Mod Team Puklus Napisano 1 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2011 Jezeli masz wyruchane tylko lewe ramie spokojnie dokupisz wątpie zeby było takie samo ale mozna dosztukować albo na allegro albo po sklepach rowerowych sprzedają stalowe a czasami nawet i aluminiowe do kompletu dolicz klucz do suportu i ściągacz do korb narzędzia które sie przydadzą w przyszłości, choć ja sobie radziłem bez ale nie radze sobie tak radzić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.