kos Napisano 13 Lutego 2006 Napisano 13 Lutego 2006 witam. chcę kupic buty shm038 ktore są starą kolekcją, i wyprze je model shm040(ktory mi sie nie podoba). mierzyłem w sklepie go sport, rozmiar 44, który był ciut przyciasny, zaznaczam jednak, ze miałem wtedy grubszą skarpetę. niestety rozmiaru 45 z jakiegokolwiek modelu nie było mi dane przymeirzyc spowodu braku towaru. zastanawiam sie między rozmiarem 45 a 44, jednak mam kilka obaw. nie wiem czy rozmiar 44, rozbije się troszeczkę tak by idealnie pasował do stopy ( a przeciez o to w tym chodzi) oraz, nie wiem czy rozmiar 45 nie będzie zbyt DUŻY ! : < prosze was, pomóżcie mi. ps. chodzę w butach cywilnych rozmiar 44 i pasują idealnie. długość mojej stopy to 281 mm( w cienkiej skarpetce : ) )) prosze o jaknajszybsze odpowiedzi ; ) bardzo bardzo dziękuję za jakiekolwiek próby. pozdrawiam. kos
Żbik Napisano 13 Lutego 2006 Napisano 13 Lutego 2006 Z mojej strony mogę tylko powiedzieć, że ja również mam rozmiar buta zwykłego 44. Mam już drugą parę butów rowerowych Shimano i zawsze musiałem kupić rozmiar 45, gdyż 44 był ciasny. But raczej się nie rozejdzie więc radziłbym kupić 45. Nawet jeśli będą troszkę za duże, to wstawiasz dodatkową wkładkę "antypotową" i but lepiej leży na nodze.
kos Napisano 13 Lutego 2006 Autor Napisano 13 Lutego 2006 jesli mowi tak czlowiek ktory zajezdza juz drugą parę ; ) to zapewne masz racje . dodam tylko ze, Arni tez mi tak doradził . dziękuje żbiku za odpowiedz . ps. buty juz zamówiłem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.