Skocz do zawartości

[buty] shm038. problem w doborze rozmiaru

kos

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

chcę kupic buty shm038 ktore są starą kolekcją, i wyprze je model shm040(ktory mi sie nie podoba).

mierzyłem w sklepie go sport, rozmiar 44, który był ciut przyciasny, zaznaczam jednak, ze miałem wtedy grubszą skarpetę.

niestety rozmiaru 45 z jakiegokolwiek modelu nie było mi dane przymeirzyc spowodu braku towaru.

zastanawiam sie między rozmiarem 45 a 44, jednak mam kilka obaw.

nie wiem czy rozmiar 44, rozbije się troszeczkę tak by idealnie pasował do stopy ( a przeciez o to w tym chodzi)

oraz, nie wiem czy rozmiar 45 nie będzie zbyt DUŻY ! : <

prosze was, pomóżcie mi.

ps. chodzę w butach cywilnych rozmiar 44 i pasują idealnie. długość mojej stopy to 281 mm( w cienkiej skarpetce : ) ))

prosze o jaknajszybsze odpowiedzi ; )

bardzo bardzo dziękuję za jakiekolwiek próby.

pozdrawiam.

kos

Z mojej strony mogę tylko powiedzieć, że ja również mam rozmiar buta zwykłego 44. Mam już drugą parę butów rowerowych Shimano i zawsze musiałem kupić rozmiar 45, gdyż 44 był ciasny. But raczej się nie rozejdzie więc radziłbym kupić 45. Nawet jeśli będą troszkę za duże, to wstawiasz dodatkową wkładkę "antypotową" i but lepiej leży na nodze.

jesli mowi tak czlowiek ktory zajezdza juz drugą parę ; ) to zapewne masz racje :).

dodam tylko ze, Arni tez mi tak doradził :D.

dziękuje żbiku za odpowiedz :).

ps. buty juz zamówiłem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...