Skocz do zawartości

[trenażer] elite nova mag 2012

hunter07

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

tak zamówiony, czekam na kuriera także jutro już teścik będzie ;)

a czy napęd w rowerze po takim okresie 2 miesięcznego jeżdżenia w domu mocno się zużywa ?? bo nie mam 2 rowerów niestety

Napisano

dokładnie, z własnego doświadczenia (niezbyt miłego, bo do takiego niestety należy jazda na trenażerze) można zauważyć, że napęd zużywa się dużo wolniej, chociażby z tego powodu, że się nie brudzi, nic nie wymywa smaru i tempo pedałowania jest bardziej jednostajne (ostre zrywy, a więc dużo większy chwilowy nacisk na zębatki też daje popalić napędowi), ciężko wymyślić bardziej idealne, realne warunki pracy dla napędu

Napisano

dziś do mnie doszedł trenażer, wygląda na solidny i precyzyjny, ponieważ z roboty wróciłem późno to pokręciłem 30 minut i powiem że jest ... cichoo faktycznie tak jak reklamowali ;)

Napisano

jezdzilem szosówka do tej pory na tym trenażerze i dzis chciałem zamontowac rower mtb i nie moge, to wejscie jest za małe. Moze mi ktos doradzić co źle robie??

Napisano · Ukryte przez durnykot, 19 Grudnia 2011 - zdublowany post
Ukryte przez durnykot, 19 Grudnia 2011 - zdublowany post

dokładnie ten rozstaw jest za mały, nie włoże koła bo brakuje mi gdzieć z 3-4 cm luzu, a nie widać żeby można było gdzieś to odblokować :(

Napisano

dokładnie ten rozstaw jest za mały, nie włoże koła bo brakuje mi gdzieć z 3-4 cm luzu, a nie widać żeby można było gdzieś to odblokować :(

Napisano

Zerknij sobie do tej instrukcji:

http://www.elite-it.com/english/pdf/manuali/novo.zip

Z tego wynika, aby dopasować trenażer po przesiadce z 28" na 26", że trzeba po pierwsze przykręcić mechanizm oporowy w drugą parę otworów, oraz jeśli chodzi o regulację co do zacisku/osi roweru to jak dobrze patrzę wystarczy tylko pokręcić tą tuleją co dociska, przytrzymuje zacisk roweru do trenażera.

Chyba po obrazkach w intrukcji dokładniej dojdziesz co i jak B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...