hunter07 Napisano 29 Listopada 2011 Napisano 29 Listopada 2011 jestem zainteresowany kupnem trenażera do 600 , myslałem nad zimówką ale szkoda mi 1000 wywalać na jakiś badziewny rower, co sądzicie o tym modelu? http://xtrabike.pl/372/297,0,,,,,,,,,,,,,,,,,id,1.html zależy mi na tym by cicho pracował ponieważ mieszkam w bloku
enduroriderPL Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Pomoże opcja "SZUKAJ" plus obowiązkowo opona dedykowana do trenażera taka jak Continental HomeTrainer
bobiik Napisano 8 Grudnia 2011 Napisano 8 Grudnia 2011 Trenażer nabyty? http://www.youtube.com/watch?v=AnwlKXaAu1g Wygląda całkiem rozsądnie.
hunter07 Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Napisano 8 Grudnia 2011 tak zamówiony, czekam na kuriera także jutro już teścik będzie a czy napęd w rowerze po takim okresie 2 miesięcznego jeżdżenia w domu mocno się zużywa ?? bo nie mam 2 rowerów niestety
enduroriderPL Napisano 9 Grudnia 2011 Napisano 9 Grudnia 2011 Nie, napęd pracujący w idealnych warunkach nie zużywa się mocno
kamfan Napisano 9 Grudnia 2011 Napisano 9 Grudnia 2011 dokładnie, z własnego doświadczenia (niezbyt miłego, bo do takiego niestety należy jazda na trenażerze) można zauważyć, że napęd zużywa się dużo wolniej, chociażby z tego powodu, że się nie brudzi, nic nie wymywa smaru i tempo pedałowania jest bardziej jednostajne (ostre zrywy, a więc dużo większy chwilowy nacisk na zębatki też daje popalić napędowi), ciężko wymyślić bardziej idealne, realne warunki pracy dla napędu
enduroriderPL Napisano 9 Grudnia 2011 Napisano 9 Grudnia 2011 Dla mnie od trenażera Orbi Trek jest ze 100 razy bardziej nudny. Poza tym jazda w domu to nie ma być przyjemność tylko ciężka praca żeby na wiosnę było dobrze
hunter07 Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Napisano 15 Grudnia 2011 dziś do mnie doszedł trenażer, wygląda na solidny i precyzyjny, ponieważ z roboty wróciłem późno to pokręciłem 30 minut i powiem że jest ... cichoo faktycznie tak jak reklamowali
hunter07 Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Napisano 18 Grudnia 2011 jezdzilem szosówka do tej pory na tym trenażerze i dzis chciałem zamontowac rower mtb i nie moge, to wejscie jest za małe. Moze mi ktos doradzić co źle robie??
Patryke Napisano 19 Grudnia 2011 Napisano 19 Grudnia 2011 Jakie wejście jest za małe? To które przytrzymuje zacisk koła? Domyślam się, że ogólnie pod 26" powinno być inne ustawienie mechanizmu oporowego/rolki.
hunter07 Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Napisano 19 Grudnia 2011 · Ukryte przez durnykot, 19 Grudnia 2011 - zdublowany post Ukryte przez durnykot, 19 Grudnia 2011 - zdublowany post dokładnie ten rozstaw jest za mały, nie włoże koła bo brakuje mi gdzieć z 3-4 cm luzu, a nie widać żeby można było gdzieś to odblokować
hunter07 Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Napisano 19 Grudnia 2011 dokładnie ten rozstaw jest za mały, nie włoże koła bo brakuje mi gdzieć z 3-4 cm luzu, a nie widać żeby można było gdzieś to odblokować
Patryke Napisano 20 Grudnia 2011 Napisano 20 Grudnia 2011 Zerknij sobie do tej instrukcji: http://www.elite-it.com/english/pdf/manuali/novo.zip Z tego wynika, aby dopasować trenażer po przesiadce z 28" na 26", że trzeba po pierwsze przykręcić mechanizm oporowy w drugą parę otworów, oraz jeśli chodzi o regulację co do zacisku/osi roweru to jak dobrze patrzę wystarczy tylko pokręcić tą tuleją co dociska, przytrzymuje zacisk roweru do trenażera. Chyba po obrazkach w intrukcji dokładniej dojdziesz co i jak
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.