Skocz do zawartości

[Amortyzator] powietrzny za nie dużą cenę

bigos97

Rekomendowane odpowiedzi

539 na allegro jest epicon od suntoura. Wykracza to poza budżet ale moim zdaniem warto dołożyć, bo to fajna cena za ten amorek. Sprzedawca też ok, sam dziś odebrałem od niego epicona :D

Jeśli nie, to radion lub używki innych producentów.

Przepraszam nie doczytałem, że 28 cali. W tym temacie niestety jestem całkowicie zielony..

Jaki masz obecnie amortyzator?

dobra i ostatnie pyytanie. Czy jak będę zmieniał amorka to musze mieć coś jeszcze ? Bo jak patrzyłem to jak odkręce 2 śruby mostka i top cap to w środku rury sterowej jest takie gówienko i w to wchodzi śruba od top cap. Jak to zmienić ?

Nazywa się to gwiazdka i tego się nie zmienia. Nabijesz nową, która kupisz za 1-2zł. Nawet nie wiem ile to kosztuje, ale w porównaniu do tego wszystkiego to grosze. Być może będziesz miał już nabitą, ale wątpię. Pewnie przynajmniej lekkie skrócenie rury sterowej też będzie potrzebne. Skrócić i nabić możesz sam, jeżeli masz odpowiednie zaplecze i umiejętności.

Tak, tj gwiazdka. Bieżnia od sterów to najniższy punkt sterów po której jeżdżą łożyska. Sam zobaczysz jak wyciągniesz rurę sterową z ramy, że wszystko wyszło. Ta jedna rzecz zostanie i musisz ją delikatnie ściągnąć. Nie koniecznie musi być łatwo, ale zawsze możesz tam wpuścić trochę smaru, żeby łatwiej się ściągało. Pamiętaj, że musisz to ściągać powoli i ze wszystkich stron w miarę jednocześnie.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...