bigos97 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam. Szukam amorka powietrznego za jakieś 400 max 500 zł. interesuje mnie tylko powietrzny. Wiem że Suntor takie robi, może jest jeszcze inna firma która takowe amorki robi. Podajcie przykłady. stary amor był na 1-1/8" (ahead) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek431 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Za 530 na alledrogo jest Epicon. Nic lepszego w tej cenie nie kupisz. Chyba że poszukać jakieś dobrej używki. Tylko na używanych amortyzatorach to ja się nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Suntor nie robi, co najwyżej Suntour.Oprócz raidona, który nie jest niczym szczególnym, nic innego nie ma, przynajmniej z nowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 ups. Zapomniałem dodać ze to ma być na koło 28 , bo to jest cross. Bo duzo czytałem na temat powietrznych i jak się napompuje pod siebie to podobno fajnie to gra wszystko . Także szukamy do cross/treking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siurak Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 539 na allegro jest epicon od suntoura. Wykracza to poza budżet ale moim zdaniem warto dołożyć, bo to fajna cena za ten amorek. Sprzedawca też ok, sam dziś odebrałem od niego epicona Jeśli nie, to radion lub używki innych producentów. Przepraszam nie doczytałem, że 28 cali. W tym temacie niestety jestem całkowicie zielony.. Jaki masz obecnie amortyzator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Ja mam na sprzedasz Darta 3 w ładnym stanie. Jest to wersja 29er więc akurat do crossa się nada. Porządny widelec, poczytaj opinie. Zapomniałem, powietrzny, sorki, takk czy siak poczytaj może zechcesz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 obecnie RST SOFI. A i jeszcze musi mieć pivoty pod v-ki i interesuje mnie coś z blokadą na kierownicy jeśli to możliwe w tej cenie tak myslę i MAKSYMALNIE mogę dać 580 zł ale to totalny max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Ideałęm dla Cibie byłoby coś takiego: http://allegro.pl/sr-suntour-nrx-s-rl-63mm-2011-cross-trekking-i1958237186.html Ale jak sam widzisz, o 100PLN zza dużo, choć jakbyś dorwał gdzieś jeszcze tą stówę, to miałbyś fajnego amora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 on jest pompowany powietrzem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Tak! Jest napisane w aukcji. Sprężyna pneumatyczna (powietrzna), a tłumienie masz olejowe. http://pl.wikipedia.org/wiki/Pneumatyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 dzięki wielkie, to teraz jeszcze jakaś tania i dobra pompka do tego amorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Już kupiłeś? To teraz chyba niezbyt dobra wiadomość, bo pompka do takiego amortyzatora kosztuje do 100zł, ale przeciętnie gdzieś około70 złotówek. W wyborze nie pomogę, bo nie korzystam. Przykładowe ceny: http://allegro.pl/li...p&change_view=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 kupić nie kupiłem dopiero w czwartek zamówię. Ale muszę wiedzieć ile nazbierać na dobrą pompkę ten link nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 http://allegro.pl/listing.php/search?category=16428&string=pompka+do+amortyzatora&order=p&change_view=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 dobra i ostatnie pyytanie. Czy jak będę zmieniał amorka to musze mieć coś jeszcze ? Bo jak patrzyłem to jak odkręce 2 śruby mostka i top cap to w środku rury sterowej jest takie gówienko i w to wchodzi śruba od top cap. Jak to zmienić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Nazywa się to gwiazdka i tego się nie zmienia. Nabijesz nową, która kupisz za 1-2zł. Nawet nie wiem ile to kosztuje, ale w porównaniu do tego wszystkiego to grosze. Być może będziesz miał już nabitą, ale wątpię. Pewnie przynajmniej lekkie skrócenie rury sterowej też będzie potrzebne. Skrócić i nabić możesz sam, jeżeli masz odpowiednie zaplecze i umiejętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 29 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Jeszcze bieżnię od sterów będziesz musiał wybić ze starego widła i nabić na nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Velo | Części i akcesoria | Accent | AC-Star / AC-Star BMX chodzi o to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Tak, tj gwiazdka. Bieżnia od sterów to najniższy punkt sterów po której jeżdżą łożyska. Sam zobaczysz jak wyciągniesz rurę sterową z ramy, że wszystko wyszło. Ta jedna rzecz zostanie i musisz ją delikatnie ściągnąć. Nie koniecznie musi być łatwo, ale zawsze możesz tam wpuścić trochę smaru, żeby łatwiej się ściągało. Pamiętaj, że musisz to ściągać powoli i ze wszystkich stron w miarę jednocześnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 i tylko go wybić i wbić do nowego i już po problemie wszystko zrobione ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Jeżeli chodzi Ci o bieżnię sterów to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Po długim czekaniu dotarł amor. Teraz pytanie jak za łożyć linkę od blokady skoku ? bo jak wkładam to się nagle blokuje i nie chce iść dalej. Znacie jakiś sposób ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Jaki amortyzator? Przeczytaj instrukcje obsługi, lub poszukaj na necie jeżeli nie masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.