Sieciech3 Napisano 28 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Witam Chciałbym zasięgnąć opinii tych, którzy używali ocieplaczy na kolana. Na rowerze jeżdżę rzadko, za to dość często biegam. Niestety, gdy na polu robi się zimniej to często narzekam na bóle kolan. Rozważam zakup ocieplaczy (np. takich http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/nakolanniki_stratos_935_04.html). Chciałbym się tylko dopytać, czy nadają się do biegania, czy zbytnio nie ograniczają ruchów i czy nie ześlizgują się. Z góry dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 28 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Będą nadawały się do biegania. Ocieplacze w górnej części mają silikonowy pasek, który powinien zapobiegać ich zsuwaniu się. Ruchów nie krępują. Tu masz tańsze: Nogawki - Rękawki rowerowe :: MIMO - nakolanniki rowerowe - SUPERROUBAIX - MIKE Sport Mam takie, choć nigdy ich nie używałem. Wygrałem na zawodach i leżą w szafie, jednak są naprawdę dobrze wykonane, także możesz śmiało brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzepkok Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 tak - będą się nadawały zwłaszcza, że nie sa to po prostu "ocieplacze" ale ich przednia część jest wykonana z membrany, co ochroni kolana przed przewianiem i ew.wilgocią a za to na tylnej części masz okrągły otwór, dzięki któremu ochraniacz dobrze sie układa - nie roluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Żeby ocieplacze się trzymały to górny koniec musi wchodzić pod jakieś obcisłe spodenki. Jak założysz same ocieplacze i na to luźne spodnie to po 50-100 metrach marszu/biegu całkowicie się zsuną - przekonałem się o tym na własnej skórze, a też miały te silikonowe paski i wchodziły wystarczająco ciasno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Jest dokładnie tak jak pisze Koen. Niestety jeśli nic nie trzyma ocieplaczy po prostu spadną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.