Skocz do zawartości

[ocieplacze na kolana] pytanie

Sieciech3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym zasięgnąć opinii tych, którzy używali ocieplaczy na kolana. Na rowerze jeżdżę rzadko, za to dość często biegam. Niestety, gdy na polu robi się zimniej to często narzekam na bóle kolan. Rozważam zakup ocieplaczy (np. takich http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/nakolanniki_stratos_935_04.html). Chciałbym się tylko dopytać, czy nadają się do biegania, czy zbytnio nie ograniczają ruchów i czy nie ześlizgują się.

Z góry dzięki za odpowiedź

• Mod Team

Będą nadawały się do biegania. Ocieplacze w górnej części mają silikonowy pasek, który powinien zapobiegać ich zsuwaniu się. Ruchów nie krępują.

Tu masz tańsze: Nogawki - Rękawki rowerowe :: MIMO - nakolanniki rowerowe - SUPERROUBAIX - MIKE Sport

Mam takie, choć nigdy ich nie używałem. Wygrałem na zawodach i leżą w szafie, jednak są naprawdę dobrze wykonane, także możesz śmiało brać.

tak - będą się nadawały zwłaszcza, że nie sa to po prostu "ocieplacze" ale ich przednia część jest wykonana z membrany,

co ochroni kolana przed przewianiem i ew.wilgocią a za to na tylnej części masz okrągły otwór, dzięki któremu ochraniacz

dobrze sie układa - nie roluje ;)

Żeby ocieplacze się trzymały to górny koniec musi wchodzić pod jakieś obcisłe spodenki. Jak założysz same ocieplacze i na to luźne spodnie to po 50-100 metrach marszu/biegu całkowicie się zsuną - przekonałem się o tym na własnej skórze, a też miały te silikonowe paski i wchodziły wystarczająco ciasno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...