Skocz do zawartości

[Film] Enduro Me- Enduro w czystej postaci

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Kilka dni temu pojawiła się finalna wersja filmu Enduro Me, w tworzenie którego wkład wnieśli Tomek Dębiec i Mariusz Brian Bryja.

Nie będę silił się na słowa i achyochy-- jeśli ktoś z Was ma w sobie przynajmniej odrobinkę Enduro to musi to zobaczyć.

Z mojej strony pełny szacunek dla Panów Tomka i Mariusza.

http://vimeo.com/32447309

Warto także zajrzeć na ich stronę

http://www.endurome.com/

Ja mam trochę mieszane uczucia.

Z jednej strony - jako osobie dotkniętej ciężką cyklozą - film mi się podoba, ale głównie dlatego, że w fajny sposób pokazuje miejsca w które można uderzyć.

Z drugiej, jeżeli targetem miał być przeciętny zjadacz chleba, to obawiam się że forma filmowego przewodnika po enduro-miejscówkach (bo tak postrzegam końcowy rezultat) to trochę za mało żeby wywołać zainteresowanie.

Ale mimo wszystko na plus.

Same zdjęcia i jazda rewelka (nie czaję początku).

Muzyka...kompletnie nie moje klimaty i po chwili zaczęła grać mi na nerwach. Zapewne autorzy chcieli zrobić podkład nieco inny niż w innych tego typu produkcjach, no ale są gusta i guściki.

Ciekaw jestem na jakiej zasadzie "działają" na tym filmie odgłosy jazdy (np. dźwięk bębenka), czy były jakoś uwydatnianie w obróbce ?

Świetny film ! Zwykle ogląda się filmy o podobnym wykonaniu i przebiegu z tym że mają one miejsce gdzieś w innych krajach. A tu Polscy riderzy o polskich szlakach i to bradzo ciekawie , nie za dużo gadania nie za mało, napisy dla obcokrajowców - no poprostu super, odemnie 6/6 :)

Oglądaj ąc to wyglądało mniej więcej to tak:

"Ja pierd**e".

Górę "Piotruś" widzę z okna i na niej często jeżdżę, góra Cergowa jest ode mnie jakieś 6/7km i jeżdżę na niej jeszcze częściej.

Ale oczywiście nie tak jak oni, są naprawdę dobrzy :)

Chyba muszę zakupić ramę z większym skokiem :D

Mi się filmik bardzo podobał, może muzyka jest trochę dyskusyjna, ale w sam raz pasuje do tego, aby tak spojrzeć na ten film na luzie.

Po prostu taka luźna jazda po górach, pokazane dobre miejscówki, małe komentarze - przyjemnie się oglądało B)

Najbardziej podobał mi się początek, jak zasuwali nocą tylko z czołówkami oraz równie klimatyczne są wstawki z namiotem powiewającym nocą na wietrze, dobra robota B)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...