Skocz do zawartości

[Szosa Giant] Co wybrac do okolo 4k?

dyes

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Do połowy grudnia chciałbym zakupić szosówke na przyszły sezon, na początek do treningów, a później do amatorskich startów. W przyszlym roku chcialbym wystartowac w duathlonie, koncem sezonu w triathlonie. Wiem, ze do tego typu startow najlepsze sa "time trial'e", ale chyba na chwile obecna bedzie lepiej jak zdecyduje sie na road bike'a.

Jestem obecnie na Tajwanie, dlatego moj rozgladam sie glownie za Giant'ami, ktore sa tu znacznie tansze (swoja droga, gdyby ktos byl zainteresowany zakupem czegos z oferty Gianta to w drodze powrotnej moge zabrac dodatkowy rower).

Przeczytalem na forum o TCR Composite 3 i zastanawiam sie rowniez nad okolo 500 zl drozszym TCR Composite 1 (chociaz ten nieznacznie wykracza poza moje mozliwosci finansowe). Jest tez trzeci rower, Defy Composite 3.

Czy uwazacie, ze warto zainwestowac wiecej w dobry rower i stopniowo go rozbudowywac, czy lepiej kupic cos tanszego na poczatek (np. TCR 2 lub Defy 1), a z czasem zakupic lepszy sprzet? Zastanawia mnie jak duza bedzie roznica w jezdzie na rowerwach znajdujacymi sie na dwoch roznych polkach cenowych.

Z gory dziekuje za porade i pomoc przed tym waznym dla mnie zakupem :) Pozdrawiam!

Za 500 zł przeskok z mixu 105/tiagra na ultegre?

Katologowo to jest przeskok o 1500zł moim zdaniem. Ja zdecydowałem się na TCR 3 który jutro powinien być u mnie i mam niedzieję że nie będę żałował. Jak już masz do wydania 4koła to bierz zdecydowanie karbon w niższej grupie niz alu. Zawsze możesz sobie zmienić napęd itp

W tym konkretnym przypadku nie rozmawiamy o cenach katalogowych, wystarczy przeczytać dokładnie.

Moim zdaniem jak masz możliwość i pieniądze to warto kupić wyższy model. Ważna jest solidna baza do ewentualnej rozbudowy, która to rozbudowa też jest wydatkiem niemałym a jedynie nieco odłożonym w czasie. Jeżeli faktycznie różnica w przeliczeniu na PLN wychodzi 500 zł to moim zdaniem warto dopłacić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...