Skocz do zawartości

[Amortyzator]Kross SFX 300 Cieknie

Nild

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od dwóch lat jestem posiadaczem roweru Kross SFX 300. Od jakiegoś miesiąca ciekną mi przednie amortyzatory, jestem bardzo zielony w tych sprawach i nie wiem co mam zrobić :/, amortyzatory wbijają się do końca i strasznie się na nim jeździ. Kilka Zdjęć:

80f7d5c26c871437med.jpg

f698b72dd9377486med.jpg

014ac3d76ded0f60med.jpg

16d7ab0433e9901dmed.jpg

Jakieś propozycje jak to naprawić ? Pozdrawiam

Przepraszam za złe nazewnictwo, chciałem edytować, ale już nie moglem. Napisałem źle 2 tematy. Postanawiam poprawę.

Te uszczelki od góry, to one właśnie się odczepiły, i mogę je przesuwać ręką. Nie wiem czy amortyzator jest rozbieralny, a jak sprawdzić czy jest? Z chęcią bym go rozebrał i wsadził chociaż mocniejszą sprężynę lub coś coś sztywnego, bo lepiej mi się jeździ już na sztywnych amortyzatorach niż na takich co odbijają jak jadę po nierównej kostce chodnikowej.

A jeżeli to koniec to jakie najtańsze, ale mocne amortyzatory byście mi polecili ? Pamiętam, że w hexagonie seryjne są bardzo dobre, u kolegi stoi taki rower nie używany, opłacało by się takie wsadzić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...