tet Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Dobrze w takim razie licytuję tą ramę Okazja Rama Damska Alu Accent Parana. Czy dobrze rozumuję że po zakupie wystarczy przełożyć całe osprzętowanie i wszystko będzie działać jak należy ?
Niedzwiedz1 Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Konieczne będzie ponowne wyregulowanie przerzutek i hamulców z powodu innych długości rur i odległości między przelotkami mocującymi pancerze. Z amortyzatorem nie będzie problemu. Sprawdź czy zgadza się średnica sztycy i obejmy przedniej przerzutki. Koła w rowerze żony były 26'?
afly Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Srednica sztycy, obejmy przedniej przerzutki sie zgadza, dodatkowo w opisie podane jest, że wraz z ramą dołączone są stery zintegrowane, więc kupno nowych nie będzie konieczne.
tet Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Tak koła to 26" Jestem ciekaw jak będzie wyglądał rower po zmianie ramy. Teraz odnośnie wyboru ramy do mojego roweru wolał bym ramę 19" niż dotychczasową 21" i dlatego jestem bardziej skłonny do zakupu BARDZO LEKKA RAMA KROSS LEVEL A4 ! WYPRZEDAŻ ! rozumiem że poza zmianą pancerzy związaną ze zmianą wielkości ramy nic nie będzie potrzeba już wymieniać tylko że do tej ramy nie są dołożone stery a do ramy RAMA KROSS LEVEL A6 21 CALI STERY GRATIS ! POLECAM są stery gratis. Którą więc ramę zakupić ? Dodam że przełożenie osprzętu odbędzie się w serwisie. Pomoże ktoś z forumowiczów.
afly Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Nikt nie wskaże, którą ramę masz wybrać. Jest to dośc istotny element i ważne aby rozmiar Tobie odpowiadał, akurat stery w gratisie gdzie różnica w rozmiarach nie jest mała, według mnie nie są warte uwagi. Jeżeli chcesz jechać po kosztach, pomijając komfort (ile masz wzrostu?), to 21" + stery w gratisie, ale stery mozesz przenieść z obecnego roweru (wiadomo lekko dodatkowe koszty).
Fenthin Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 I w Hexie i w Levelu są stery półzintegrowane. Wybijasz ze starej ramy, wciskasz do nowej. Po co Ci drugi komplet? Nie baw się w serwisy, zapłacisz tyle, że kupisz sobie za to klucze i zrobisz wszystko sam. A doświadczenie się przyda.
tet Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Mam 190cm wzrostu waga ok 100kg ale wolę mniejsze ramy
afly Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Mam 193cm, wczesniej miałem ramę 19" Hexagona, teraz mam 21" Level`a i mi dalej mało długości, pomimo mostka 120mm, ale każdy preferuje inną pozycje. Mam nadzieję, że 19" to świadomy wybór, ponieważ ja bym ryzyka bez przymiarki nie podejmował .
tet Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Dziękuję wszystkim za pomoc. Forum naprawdę pomocne. Jak tylko przełożę nowe ramy zrobię zdjęcia i wrzucę do tego posta. Może się komuś przyda na przyszłość. Faktycznie było to najdroższe parkowanie w moim życiu. Ach ten pośpiech.
tet Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Panowie nie udało mi się wylicytować tej ramy Accent dla żony ale mam do wyboru 3 ramy z Krossa: level black, hexagon x5, oraz hexagon lady wszystkie 17". Którą najlepiej dobrać do tej Evivy wydaje mi się że biała będzie wyglądała najładniej ale żonie kolor nie odpowiada By tettettet at 2011-12-11 By tettettet at 2011-12-11 By tettettet at 2011-12-11
afly Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Na rzut oka, pierwsze dwie ramy różnią się tylko malowaniem (niestety nic nie znalazłem o ramie Level Black). Również Kross nie podaje geometrii dla Eivyva`y, więc cieżko porównać. Osobiście jednak zaufałbym Kross`owi, i kupił dla kobiety ramę Lady, a więc ramę Hexagon F5 (ostatnie zdjęcie). Głównie pytanie to jak się czuła na poprzedniej ramie, być może męska 17" będzie lepsza. Zbyt dużo w tym wyborze indywidualnych preferencji ...
tet Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Na rzut oka, pierwsze dwie ramy różnią się tylko malowaniem (niestety nic nie znalazłem o ramie Level Black). Również Kross nie podaje geometrii dla Eivyva`y, więc cieżko porównać. Osobiście jednak zaufałbym Kross`owi, i kupił dla kobiety ramę Lady, a więc ramę Hexagon F5 (ostatnie zdjęcie). Głównie pytanie to jak się czuła na poprzedniej ramie, być może męska 17" będzie lepsza. Zbyt dużo w tym wyborze indywidualnych preferencji ... Wybrałem ramę białą i otrzymałem odpowiedź od sprzedającego: ta ramka ma obnizoną geometrię( moze być troszkę mniejsza niż rzezcywiste 17 cali ) czy to nie przeszkadza ? I mam pytanie czy to faktycznie nie przeszkadza ? Czy ta rama będzie odpowiednie nie będzie trzeba nic skracać ? Czy może wybrać inną ? up Wybrałem ramę białą i otrzymałem odpowiedź od sprzedającego: ta ramka ma obnizoną geometrię( moze być troszkę mniejsza niż rzezcywiste 17 cali ) czy to nie przeszkadza ? I mam pytanie czy to faktycznie nie przeszkadza ? Czy ta rama będzie odpowiednie nie będzie trzeba nic skracać ? Czy może wybrać inną ? up kurczę pytałem sprzedawcy i nie jest pewien czy pancerze będą pasowały. Brać tą czy level black.
radeks23 Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Rozumiem że chodzi o to że pancerze mogą być za krótkie. Nawet jeśli tak będzie, w co wątpię, to chyba nie jest to jakiś wielki problem.
Fenthin Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 ta ramka ma obnizoną geometrię( moze być troszkę mniejsza niż rzezcywiste 17 cali ) czy to nie przeszkadza ? kurczę pytałem sprzedawcy i nie jest pewien czy pancerze będą pasowały. Brać tą czy level black. Pal licho wysokość, patrz na górną rurę. Ramy o damskiej geometrii są krótsze. Pancerze... już nie przesadzaj, najwyżej wymienisz.
P3NNY Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Nie pojmuję jak można parkując w garażu tak nabałaganić...kozak driva:P Nie wiem czy już kupiłeś tę ramę ale nie baw się w 19" przy tym wzroście.
tet Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Na rzut oka, pierwsze dwie ramy różnią się tylko malowaniem (niestety nic nie znalazłem o ramie Level Black). Również Kross nie podaje geometrii dla Eivyva`y, więc cieżko porównać. Osobiście jednak zaufałbym Kross`owi, i kupił dla kobiety ramę Lady, a więc ramę Hexagon F5 (ostatnie zdjęcie). Głównie pytanie to jak się czuła na poprzedniej ramie, być może męska 17" będzie lepsza. Zbyt dużo w tym wyborze indywidualnych preferencji ... Pal licho wysokość, patrz na górną rurę. Ramy o damskiej geometrii są krótsze. Pancerze... już nie przesadzaj, najwyżej wymienisz. Tak patrzę na tą ramę i wygląda jak 15" Nie pojmuję jak można parkując w garażu tak nabałaganić...kozak driva:P Nie wiem czy już kupiłeś tę ramę ale nie baw się w 19" przy tym wzroście. Śpieszyłem się
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.