Skocz do zawartości

[Korba] Do Unibike Crossfire

bazyl3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

48x38x28 Z mojej skromnej wiedzy wynika, że na kwadrat, ale pewności nie mam. Za szybko zrzucony przed stromizną łańcuch spadł między najmniejszą, a średnią koronę, no i pocisnąłem. Efekt - trzy zęby maleństwa poszły sobie w bok, raczej nie do wyprostowania :(

Napisano

Masz mocny łańcuch w takim razie. Chcesz zamiennik w takiej samej klasie czy masz jakiś określony budżet i celujesz już w coś lepszego? Jeżeli w coś lepszego to ile masz złotówek do wydania?

Napisano

Czy ja wiem czy mocny? Zwykłe Alivio HG50. A budżet? Powiedzmy że 100-150 PLN, o ile można za to dostać coś co wytrzyma taką akcję jak omówiłem :D

Myślałem o czymś takim.

Napisano

Fajnie, ale to już jest do MTB, a on raczej potrzebuje do trekingu. Napisał ilość ząbków. Jaki masz napęd? 9-rzędowy?

Nowe! FSA Dyna Drive Trekking MTB 48/38/28 Wys.0! (1936264045) - Aukcje internetowe Allegro

http://allegro.pl/korba-shimano-alivio-fc-m431-48-36-26-ramiona-170-i1921852146.html

Ja znalazłem coś takiego. Firma dobra, ale nie wiem jak z wymiarami suportu i napędem czy Ci podejdzie. Zwróć tez na długość ramion, bo są 170mm i 175mm. Lepiej niech ktoś inny się wypowie, bo w wyborze sprzętu nie jestem dobry. Moje linki potraktuj jako przykład. ;) Oczywiście są to tylko jakieś opcje z allegro, ale są też inne sklepy.

Napisano

Do 9 rzędów z tyłu brakuje mi dwa :) Myślę, że najlepiej będzie podjechać do sklepu, bo ilość pytań dodatkowych mnie przeraża. Mocowanie, ilość zębów, długość ramienia, coś tam z łańcuchem. Uff :)

• 3 miesiące temu...
Napisano

Odgrzewam kotlet, bo wiosna, a ja jeszcze w lesie :( Jeszcze raz zatem 48x38x28 do crossa 7 rzędów z tyłu :)

Zerknij na nowego Crossfire'a http://unibike.pl/crossfiregts.html

Ma teraz montowaną SHIMANO ALTUS M361 / 48X38X28T

Mam model tego roweru z roku 2011 z korbą Suntoura i przymierzam się do wymiany na w/w lub na Shimano Alivio FC-M411 48X38X28

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...