ChudyMSK Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Witam Kupiłem wczoraj tarczę hamulcową Shimano i w komplecie były również takie dziwne połączone podkładki w kształcie "Banana", czy mam je też założyć pod śruby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Tak, masz je założyć pod śruby, zresztą powinna być dołączona instrukcja, w której są odpowiednie informacje/rysunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeflo Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Zapobiega ona odkręcaniu się śrubek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 ...zapobiegają ale są zupełnie zbędne. Nigdy nic mi się nie odkręciło bez nich ale gdybym miał to bym założył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChudyMSK Napisano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 No właśnie nie było żadnej instrukcji, jak mówicie żeby założyć to założę, ale to są takie zwykłe blaszki, a żeby zabezpieczały przed odkręcaniem to chyba powinny być takie sprężynujące, a tak przy okazji tarczę dokręcacie kluczem dynamometrycznym z odpowiednią siłą,czy na tzw. oko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 27 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Tu instrukcja http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/DiskBrakeSystem/SI_0095A_001/SI-0095A-001-ENG_v1_m56577569830667770.PDF po założeniu i dokręceniu śrubek wystające zewnętrzne części blaszek zaginasz do góry- zagięcie ma blokować śrubkę. Skąd Shimano bierze takie pomysły??? IMO blaszka jest totalnie zbędna choćby ze względu na odrobinę Loctite'a na śrubach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.