Skocz do zawartości

[opona zimowa] Opona na zimowe warunki ~50zł

buckowina

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Od jakiegoś czasu bardzo zacząłem się interesować rowerami. Wszędzie gdzie się tylko ruszam z domu mój rower jedzie ze mną. W związku z tym , ze zbliża się zima a ja nie chce się rozstawać z moim rowerkiem to postanowiłem się zaopatrzyć w oponki zimowe.Niestety nie ma dużo tematów a takich oponach ale z tych które znalazłem wyłoniłem faworyta, a mianowicie: kenda knarly 26x2.1. Jeżdżę pół na pół w mieście i terenie (lasy i mało uczęszczane drogi) wiem, że najlepszym rozwiązaniem były by ice spiker no ale ta cena... Więc pomyślałem sobie, że kupie jakieś opony na błoto i zobaczę jak mi się będzie jeździć a jakby ja lodzie było tragicznie to dorzucę jej parę kolców metodą opisywaną na paru forach (z blachowkrętami). Ciężko jest mi określić warunki jakie panują w mojej okolicy gdyż będzie to mój pierwszy sezon rowerowy (mam 15 lat). Na opony mogę przeznaczyć ok 100zł (+-10zł) + przesyłka. Proszę osoby, które mają jakieś doświadczenie w jeździe zimą gdyż przydały by mi się jakieś opinie.

Pozdrawiam

Buckowina

• Mod Team
Napisano

Tematów traktujących o oponach na zimę mamy całe mnóstwo.

Zamykam i sugeruję korzystać z wyszukiwarki.

Swoją drogą - Honor - wrzuć na PW linka ze zdjęciami jak zabezpieczałeś wkręty od wewnątrz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...