buckowina Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 Witam, Od jakiegoś czasu bardzo zacząłem się interesować rowerami. Wszędzie gdzie się tylko ruszam z domu mój rower jedzie ze mną. W związku z tym , ze zbliża się zima a ja nie chce się rozstawać z moim rowerkiem to postanowiłem się zaopatrzyć w oponki zimowe.Niestety nie ma dużo tematów a takich oponach ale z tych które znalazłem wyłoniłem faworyta, a mianowicie: kenda knarly 26x2.1. Jeżdżę pół na pół w mieście i terenie (lasy i mało uczęszczane drogi) wiem, że najlepszym rozwiązaniem były by ice spiker no ale ta cena... Więc pomyślałem sobie, że kupie jakieś opony na błoto i zobaczę jak mi się będzie jeździć a jakby ja lodzie było tragicznie to dorzucę jej parę kolców metodą opisywaną na paru forach (z blachowkrętami). Ciężko jest mi określić warunki jakie panują w mojej okolicy gdyż będzie to mój pierwszy sezon rowerowy (mam 15 lat). Na opony mogę przeznaczyć ok 100zł (+-10zł) + przesyłka. Proszę osoby, które mają jakieś doświadczenie w jeździe zimą gdyż przydały by mi się jakieś opinie. Pozdrawiam Buckowina
pawelsystem Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 ewentualnie jeszcze rozejrzyj sie za geaxem barro mud 1.7 ewentualnie gato węższe opony sa lepsze w sniegu
honor Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 Jeździłem zimą na knarly, mogę z całą pewnością polecić. Na ten sezon przygotowałem wersję kolcowaną:
Mod Team mrmorty Napisano 27 Listopada 2011 Mod Team Napisano 27 Listopada 2011 Tematów traktujących o oponach na zimę mamy całe mnóstwo. Zamykam i sugeruję korzystać z wyszukiwarki. Swoją drogą - Honor - wrzuć na PW linka ze zdjęciami jak zabezpieczałeś wkręty od wewnątrz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.