Krasiak96 Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Siemka mam pytanko czy gdy założę http://allegro.pl/kaseta-cs-hg50-9-lancuch-cn-hg53-polecam-i1960624304.html z przerzutką XT z tylu a z przodu Deore + Manetki Alivio lub Deore będzie ładnie pasować i jak już wymieniam to czy muszę wymienić korbę bo jest w trosze gorszym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionek Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Regulamin, punkt 2i. co do wymiany korby to jeżeli ząbki masz trochę zniszczone już (zdarte,powykrzywiane) to musisz wymienić ponieważ nowy łańcuch się do niej rozciągnie i pokrzywi i w ten sposób tez rolki przerzutki jak i ząbki na kasecie . Co do pasowania manetek do przerzutek to nie miałem ich więc nie wiem.Ja miałem kiedyś przerzutke alivio i manetke srama x4 i nie dało się jej wyregulować , musiałem kupić alivio.W twoim przypadku to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 z przerzutką XT z tylu a z przodu Deore + Manetki Alivio U mnie taki zestaw smiga bardzo dobrze...tzn tyl XT+ manetki Alivio bo z przodu mam tez Alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 aha ;] nie korba aż w takim złym stanie nie jest ma już za sobą 2kkm:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Jeżeli tylko elementy, które posiadasz są 9rzędowe, nie będzie żadnych problemów. Ja miałem kiedyś przerzutke alivio i manetke srama x4 i nie dało się jej wyregulować , musiałem kupić alivio.W twoim przypadku to nie wiem. Nie dziw się, SRAM X-4 (5,7... itd) i Shimano są między sobą kompletnie niekompatybilne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 aha ;] nie korba aż w takim złym stanie nie jest ma już za sobą 2kkm:D U mnie ma ponad 4kkm i mysle ze przelata jeszcze drugie tyle choc korci co by zmienic na SLX'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 No ok a lepsza SLX czy XT?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Na pewno lepsza XT ale jesli brac po uwage stosunek cena/jakosc to ja jestem za SLX, a wagowo to roznica chyba 23gram jesli dobrze pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 do biorę nową XT;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Pomyśl o tradycyjnej budowie: http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_przerzutka-deore-xt-rd-m771-SHIMANO.html?PT=53145087&PZTA=8&HNT=T&PD=53010555&WSZDZ=T nie shadow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Regulamin, punkt 2i. Ale tu chyba mowa o korbie XT a nie przerzutce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 No to się pogubiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 chodzi o przerzutkę z tyłu nie o korbę :] napisałem w 1 poście wyraźnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 No to podtrzymuje moją propozycje. Marpok kurde...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 czyli chodzi o tą starą wersje xt ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Tak ,wersje starszą nie odchudzoną shadow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 aha ;] nie korba aż w takim złym stanie nie jest ma już za sobą 2kkm:D Ups no to sorki, zasegurowalem sie tym postem i caly czas pisalem o korbie XT , jesli chodzi o przerzutki to faktycznie popieram Twoja(Michuu) propozycje, zastanawiam sie tylko co z tym shadow nie tak ze jej nie polecasz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Mi się bardziej podoba XT shadow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Dla mnie trwałość i skuteczność starego modelu bije technologie shadow, mocno nadętą marketingowo. A co do podobania się to rzecz upodobań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.