Skocz do zawartości

[Wyprawa] na Śląsk + Czechy + Słowacja - WAKACJE 2012

don

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie szykuję się na małą wycieczkę. Poszukuję chętnych do dołączenia się na kilka kilometerków podczas mojej trasy na Śląsk.

Start --> Sompolno, Wielkopolska

Koniec --> Wisła Wielka k. Pszczyny / Rybnik

Najprawdopodobniej będę jechał przez okolice miast takich jak:

Koło -- Dąbie -- Uniejów -- Łask -- Częstochowa -- Chorzów

Jeżeli ktoś mieszka w okolicach, albo mieszka daleko, ale interesuje go taka wycieczka bądź jej część, czuje się na siłach i chce jechać zemną to proszę o zgłaszanie się tutaj lub pisanie na e-mail; janicki.m@hotmail.com wyjaśnimy sobie resztę. Fajnie byłoby gdybyście do maila dołączyli link do bikestats o ile posiadacie.

Ta trasa, którą podałem będzie wykonywana w 1 dzień. Dokładnej daty nie znam, na pewno będzie to lipiec lub sierpień. Dokładną datę będę w stanie określić za dwa miesiące. Na pewno podam ją w tym temacie.

Jeśli ktoś nie czuje się na siłach, a chciałby zaproponować herbatkę to chętnie skorzystam.

Co do Słowacji i Czech to sprawa do dokładniejszego zaplanowania i ustalenia, na pewno chciałbym zawitać do Cadcy, Tesina, Ostravy,

Mój sprzęt: Scott Speedster S40 + sakwa/plecak. Każdy rower mile widziany o ile nadąży moim tempem. Jakimś katem nie jestem, ale za wolno nie lubię jeździć. Nie mam zamiaru czekać na turystów, także przemyślcie decyzję.

Mój bikestats: http://www.bikestats.pl/rowerzysta/madu

Ja bym był może chętny, ale gdzie tam wakacje :D

Rozumiem że 1 dzień z Czechami i Słowacją? a jak powrót?

Ja aktualnie nie posiadam namiotu więc pewnie 1 dzień i wracałbym do kumpla do Wisły Wielkiej lub do cioci do Rybnika. Osobiście żadnego noclegu nie mogę nikomu zapewnić. Jeżeli ktoś miałby namiot i by mnie przygarnął to spokojnie można tam spędzić kilka dni.

Co do powrotu to kwestia ustalenia i podzwonienia w kilka miejsc. Chciałbym z Rybnika przez Wrocław do Lubina, tam nocować i dalej przez Leszno, Poznań i z Poznania do Sompolna.

Mam nadzieję, że starczy sił.

• 2 tygodnie później...

Planuję 1 lipca być w Pszczynie. Trasa, którą wytyczyłem ma ok. 336 km.

Ile dni tam spędzę to jeszcze dam znać. Planowane trasy także niebawem wrzucę. Jak kogoś ciekawi którędy będę jechał - niech da znać, napiszę.

• 1 miesiąc temu...

Witam

Ja mieszkam w Suszcu 14 km od Pszczyny w stronę Żor/Rybnika. Serdecznie zapraszam na herbatke (nocleg też jeżeli byłby potrzebny, służe pomocą).

A co do trasy to byłbym zainteresowany, Czechy i Słowacja bardzo mi odpowiadaja tym bardziej że wybieram się w tamte rejony od 2 lat. Na ten rok nie mam jeszcze planów a mój kolega z którym jeździlem niestety odpadł... ;/

http://www.bikestats.pl/rowerzysta/kurek91 coś tam pisałem o moich wycieczkach, ale nie dodałem jeszcze zeszłorocznej, zajechałem wlasnie z kumplem nad Bałtyk. Tak jak ty nie jeżdże wolno, więc tempa ci dotrzymam.

Jezeli bylbyś zainteresowany moją osobą i herbatką albo noclegiem i jak będziesz znał jakies szczegóły pisz wojtus1296@wp.pl albo 603903091.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...