kiedyś ksywa gary Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam Czy możliwe jest przełożenie wszystkich zębatek z korby alivio 2004 do korby deore m540/lx z zachowaniem używalności? Zamierzam zmienić korbę alivio na deore/lx na octalinku ,ale równocześnie chcę mieć mocne stalowe zębatki jak w alivio i nie chce narażać posiadanej reszty napędu na kontakt z nowymi tarczami i ich szybsze zużycie. Z tego co wiem deore również ma dwie najmniejsze zębatki-ale proszę o ewentualne sprostowanie. Czy niebędzie problemu z niekompatybilnością alivio-deore/lx związaną z rozstawem śrub w tarczach,ich grubiością,alivio jest teoretycznie 8 biegowa z tego co wiem ..ale jak się zachowają jej blaty w korbie przystosowanej do współpracy z 9 biegami Proszę o rady i opinie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 13 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Nie powinno być z tym żadnych problemów. Deore ma największą zębatkę alu, pozostałe stalowe, a LX najmnieją stalową, pozostałe alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 czyli obojetnie do jakiej korby kupie blat czy Deore czy Alivio czy Lx to bedzie pasować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 uwazam ze tak przynajmniej aj byk tak zakladal gdybym wymienial w swojej zebatki-beda pasowa od livio w gore wszystkie poza xtr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 15 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Da radę.Testowałem sytuację odwrotną.Blaty z LX-a przekładałem do Alivio.Wszystko pasi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 16 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Jeśli jeszcze nie masz pewności zapytaj sie w każdym sklepie jaki dana korba ma rozstaw śrub te korby co dałeś powinny mec identyczny rozstaw.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.