Skocz do zawartości
  • 0

Problem z Polar S725X

Gość Marek

Pytanie

Napisano

Witam,

Mam problem z polarem S725X, może ktoś miał podobny i znalazł rozwiązanie.

Chodzi o to, że pulsometr uruchamia się po około 12-15minutach od założenia i pierwszej próby włączenia pomiaru tętna. Objaw jest taki jakby pulsometr nie otrzymywał informacji z paska na klatce piersiowej. Mimo kilku prób właczenia pulsometru, pomiar tętna rozpoczyna się po czasie. Dziwne, myślałem, że może jest już słaba bateria w pasku, ale z drugiej strony to chyba nie możliwe. Bo dlaczego jak już informacje są wyświtlane na pulsometrze i wszystko jest ok. Nawet na treningu kilku godzinnym nie ma już problemu. Cały trening transmisja jest ok. Czyli to raczej nie bateria (nie wymieniałem jej).

Ma może ktoś pomysł co to może być.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Mam pomysł żebyś poszedł do sklepu i kupił baterię. Również miałem problem z pulsometrem, który polegał na wyczerpanej baterii w pasku. Mimo, że była ona wymieniana 2 tyg. wcześniej. Tobie radzę wymienić baterię i wrócić tu jeśli problem nie zostanie rozwiązany.

Napisano

to na 99% sprawa suchych elektrod na pasku - przed treningiem zmocz je najlepiej pod kranem - wystaczy wsadzic pod kran na 1sek. zakladasz, wciskasz 1x start na zegarku i wtedy dane zaczna byc widoczne niemal od razu. jezeli tak nie jest to moze byc sprawa baterii w nadajniku na pasku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...