lotr16 Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Witam. Przedstawiam mój obecny rower MTB. Na zdjęciach widać zaciski Reynoldsa, Magury SL Carbon i kasete XT, jednak nowe zdjęcia zrobię, gdy projekt będzie ukończony, a planuję jeszcze kilka zmian Amortyzator - FOX F32 RL lockout (naklejki "własnej roboty") - 1480g Chwyty - Boplight - 30g Dętka przód - Schwalbe - 104g Hamulec przód - Magura Marta + adapter - 242g Hamulec tył- Magura Marta SL - 243g Kaseta - Shimano XTR 970 11-32- 223g Kierownica - Ritchey SuperLogic Carbon 580mm - 129g Koła - Reynolds MTN C - 1440g Korba - Shimano XTR FC-m970 - 770g Koszyk - Look Carbon - 25g Linki - Jagwire - 18g Łańcuch- Shimano XT- 305g Manetki - Shimano XT 770 (brak monitorków, przerobione na dwa zrzucenia) - ok. 230g Mostek - NewUltimate 100mm - 105g Opona przód - Schwalbe Rocket Ron - 449g Opona tył- Schwalbe Racing Ralph + mleko - ok. 500g Pancerze - Jagwire- 61g Pedały - Shimano XTR PD-M970 -322g Przerzutka przód - Shimano XTR M971 - 107g Przerzutka tył - Shimano XTR SGS M972 - 176g Rama - Simplon Stomp 115mm + FOX RP23 + stery FSA + zacisk sztycy Simplon - 2120g Siodło - Selle Italia SLR Carbonio Kit - 125g Szytyca - Simplon Carbon 31.6/350 (przycięta, śruby alu) - 180g Tarcza - Magura Marta SL 180mm - 125g Tarcza - Magura Marta SL 160mm - 106g Zaciski - Boplight Carbon - Ti - 43g Całość - 9659,7g Większość części była przeze mnie ważona, resztę wziąłem z internetu. Przed finałową wersją osobiście zważę każdą część. Plany: 1. Zalać przednią oponę mleczkiem 2. Wymiana śrub 3. Wymiana łańcucha Parę zdjęć: Zapraszam do komentowania. Jeśli macie jakieś rady, to także nie pogardzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 zlozony z glowa na b dobrych i sprawdzonych podzespolach mnie jedynie kluja w oczy chwyty, sam mam boplighy ale ten odcien jakos mi nie podchodzi moze to tez byc kwestia zdjecia Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotr16 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Dzięki za miłe słowa. Chwyty już są stare i swoje przejeździły. Wymienię je prawdopodobnie na czerwoną owijkę lub ciekawą owijkę Fizik stworzył Fizik owijka Dual Tape biało-czerwona Cyklomania (1935912198) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Nooooo..... wreszcie cos interesujacego sie pojawilo Niezly debiut! Widze, ze sprzet/umiejetnosci foto nie sa Ci obce. Mozesz wiecej takich zdjec powrzucac. Nawet jak rower ideologicznie nie pasuje, to milo oglada sie takie foty Jak dla mnie prawie ideal wizualny..... bardzo ladny rower. Czy sam wazyles rame, bo 2120g, w tym zestawie, to jest bardzo lekko. Jaki rozmiar ramy? Jakies plany udoskonalania, zmniejszania wagi roweru? Zamiast tej owijki, pomysl o piankach bontagera xxx lite lub o HiTemp42, 14-10g, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Dołączam do ochów i achów.... podoba mi się maszynka. Gustowna, robi wrażenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotr16 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 (edytowane) Nooooo..... wreszcie cos interesujacego sie pojawilo Niezly debiut! Widze, ze sprzet/umiejetnosci foto nie sa Ci obce. Mozesz wiecej takich zdjec powrzucac. Nawet jak rower ideologicznie nie pasuje, to milo oglada sie takie foty Jak dla mnie prawie ideal wizualny..... bardzo ladny rower. Czy sam wazyles rame, bo 2120g, w tym zestawie, to jest bardzo lekko. Jaki rozmiar ramy? Jakies plany udoskonalania, zmniejszania wagi roweru? Zamiast tej owijki, pomysl o piankach bontagera xxx lite lub o HiTemp42, 14-10g, Sama rama waży 1760g Rozmiar 19". Sądzę, że coś wymyślę, żeby zejść do 9,5kg. Nad chwytami się jeszcze zastanawiam, gdyż chodzi tez o efekt wizualny. Mówisz i masz: Edytowane 26 Listopada 2011 przez lotr16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Moze jeszcze srubki w korbie na pomarancz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotr16 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 W korbie raczej nie będę ruszał, ale takimi duperelkami jak śrubki, kółeczka etc to zajmne się od poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 26 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Kolego, zakochałem się :D Pomarańczowe pokrętełko w Foxie - mistrzostwo, uwielbiam <3 Tylko tarcze trochę takie sobie, może coś na pomarańczowym/czarnym pająku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Powiem szczerze, że jest to najlepszy rower jaki dotąd widziałem na tym i innych portalach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Ten pomarańcz Lookasowi by się spodobał.Piękny, złożony z głową rower.Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotr16 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Dzięki za miłe słowa. Kolor pancerzy zależy od światła, ale w rzeczywistości są pomarańczowo-czerwone Osobiście mi się bardzo podobają. A dzisiaj zawitało takie coś do mnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Jak sciagniesz sprezynki, bedzie 41g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotr16 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 I takie cuś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Mam owiję Fizik Dual Tape. Kolor czerwony jest ledwo widoczny. Nawija się ją tak, że przykrywasz ten szeroki czerwony pasek. Inaczej wychodzi z tego paskuda nieregularna pasiasta owijka. Na wierzchu pozostaje jedynie czerwona nitka. Owijka sama w sobie super. Mało się brudzi. Trwała. Jak się ubrudzi wystarczy odrobina proszku do prania i jest jak nowa. Pierwsza owijka która wytrzymała u mnie prawie cały sezon. Jednak nie ukrywajmy jest twardawa ale jak dla mnie to nie taki minus. Sam używałem ją w szosie i było bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slababateria Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Super sprzęt, te pomarańczowe akcenty to mistrzostwo świata. I bardzo fajne napisy na amorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolais Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Maszyna robi wrażenie - wygląda bardzo pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotr16 Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Dzisiaj zaszło parę zmian w Simplonie 1. Kaseta na XTR 970 11-32 (221g) 2. Łańcuch na KMC 9SL (256g) 3. Chwyty na owijkę Fizik (ok 35g z korkami) 4. Śruby na aluminiowe czarne i czerwone ( ok. - 60g) 5. Łódka w sztycy na karbonową (robiona na zamówienie) (-7g) 6. Hamulce teraz to Magury Marty platynowe (tył SL). 7. Zalanie mleczkiem opony przedniej ( mleczko i opaska z wentylem No Saint - ok 150g) 8. Koszyk na Look Carbon Teraz rower waży całe : 9591,7g Zdjęcia: Edytowane 1 Grudnia 2011 przez lotr16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 rower piękny, foty super, wszystko fajnie zgrane, gratulacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Ale ładny rower, zdjęcia też! I nawet opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomciox Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Rower prezentuje się rewelacyjnie! Czy zaciski hamulców są do ramy przykręcone alu śrubkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotr16 Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Dzięki, tak są przykręcone śubami alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotr16 Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Projekt na dzień dzisiejszy jest ukończony. W przyszłości dalekiej zmiana hamulców na Magura Marta SL / Formula R1 i manetek na XTR 970. Zająłem się względami estetycznymi : 9590g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 a jednak wymieniłes srubki w korbie "P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specjal Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Jestem pod wrażeniem wagi no i oczywiście wyglądu wizualnego. Jeden z moich faworytów, przede wszystkim jeżeli chodzi o estetykę i dobranie kolorów. Kółeczka w przerzutce tylnej KCNC, tak? Jeździłeś już na nich? Bo chcę sobie również sprawic taki gadżet i nie wiem jak z trwałością a nie chciałbym tego wymieniac po miesiącu. Kolor taki jak na zdjęciach czy kółeczka są bardziej ciemne (wiśniowe) czy bardziej jaskrawo czerwone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi