Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A czy w przedziale około 4.2-4.3k PLN lepiej wziąć Mondrakera Podium 29er z polską GW (z tegorocznym modelem zjechali ładnie z ceną) czy Radona Race 6.0 SRAM 29er z GW u zachodnich sąsiadów.

Wizualnie bardziej podoba mi się rama Mondrakera, choć Radon ma lepszy osprzęt. Jak z geo i który rozmiar brać?

Mam 186cm, noga 80-81cm, waga 115-120kg (zależy od pory roku).

Ciekawi mnie szczególnie opinia nabiała, który bardzo chwalił Mondrakera w teście na team29er.pl.

Napisano

mondraker na pewno ma lepsza rame, choc radon ani zle wykonany, ani zla geo, po prostu podium jest wybitny, tylko musisz sie liczyc z tym, ze kola pod twoja waga szybko zakoncza zywot i trzeba je bedzie zmienic, rozmiar L lub 20" przy radonie

Napisano (edytowane)

W aktualnym rowerze mam koła, jakieś no name, za 350zł i kręcą się już drugi rok, myślę, że jeden sezon by chociaż wytrzymały. Choć na przyszły sezon chciałbym zacząć jazdy w jakichś maratonach.

A hamulce Magury z Radona będą dużo lepsze od Elixirów z Mondrakera? No i Mondrakerze nie ma manetki do blokady amortyzatora :(

PS. Koła Sun Ringle z Radona też raczej polecane są dla lekkich zawodników.

Edytowane przez JKX89
Napisano (edytowane)

Podium 29er - Mondraker.pl - Oficjalna polska dystrybucja rowerów firmy Mondraker

620mm w rozmiarze 520mm (XL), akurat mnie interesującym, ale reszta ma się podobnie względem na przykład:

Cube Elite Super HPC CUBE�Elite Super HPC SL 29

623mm przy 515mm podsiodłówki

z tego co patrzyłem, to nowe Mondrakery mają być dłuższe. I to już będzie ok, ale na razie rozmowa dotyczy rocznika 2012, który jest krótki, jak choćby Alma, czy Cube

Edytowane przez BbartekK
Napisano (edytowane)

nabiał kolejne pytanko. Ile trzeba by zainwestować w nowe kółka do tego Mondrakera pod wagę ~115kg? No i ile można by odzyskać sprzedając stare szpule?

Edytowane przez JKX89
Napisano

sa juz na forum tematy poruszajace podobne problemy, wiec poszukaj, jesli nie znajdziesz odpowiedzi, to napisz w odpowiednim miejscu, zawsze ktos pomoze

w mojej ocenie kola z podiuma jako nowe sa warte 250zl, nie wiecej

Napisano

Witam

Może ktoś ostatnio widział ciekawą ofertę 29" o następujących parametrach:

rama: ~21",

cena ~4,5k zł

Szukając natknąłem się na parę modeli: Kelly's TNT 9,5; Merida Twenty-Nine Lite 1000-D 2011, Cube LTD Pro 29 black anodized,