starynowy Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Chciałbym przedstawić Wam, do konsultacji, mój projekt Meridy Matts HSF 1000. Wiem, że rama jest trochę przestarzała (model 2010 r. "kwadratowa"), ale udało mi się ją kupić okazyjnie na Allegro, a założyłem, że rower będzie najlepszym stosunkiem cena/jakość. Bardzo Was proszę o opinię i podpowiedź. Dziękuję. (Rama) Merida Matts HSF 1000 (amortyzator) Recon Race solo air (dziwna waga 1650g, ważony osobiście w sklepie spożywczym:)) części Shimano M78 Dyna-Sys 2012 (korba) SLX (przerzutka p.) SLX (przerzutka t.) XT (kaseta) XT (manetki) XT (łańcuch) XT (hamulce) SLX (tarcze) XT SM-RT86 6 śrub Ice Tech 160mm (stery) FSA orbit Z (sztyca) Smica Pro (mostek) Boplight race (siodełko) Selle Italia Genuine Gel Flow C2 Piasty będą Novatec, ale nie wiem jeszcze jakie obręcze i szprychy. To tak z grubsza. Bardzo Was proszę o opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Dałbym piasty Novatec 711/712, obręcze w zależności od upodobań, a szprychy DT Championy lub Revo. Jednak Revo są podobno mało wytrzymałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 ogólnie bardzo ciekawy projekt jakość/cena zwłaszcza teraz gdy ceny w niektórych sklepach trochę spadły ale co do amortyzatora to wsadził bym rebe albo r7... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Zależy ile ważysz. Jak powyżej 75kg to bierz sapim d-light a jak poniżej to sapim laser. A co do obręczy to może sun rims equalizer 21. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
starynowy Napisano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Bardzo dziękuję za Wasze opinie i podpowiedzi. Co do amortyzatora: Na początku myślałem o Reba lub R7, ale po zastanowieniu uznalem, że i tak nie wykorzystam ich możliwości i w dodatku zamiast z nich korzystać, będę myślał i męczył się z ustawianiem ich. Druga sprawa to cena. Za Rebe czy R7 musiałbym zapłacić ok. 1000 zl. Za Recona (używkę, prawie nową) zapłaciłem 600. Co do kół: Tak Novatec 711/712 i szprychy DT Championy. Obręcze DT 400, Mavic 317 lub 717. Jeszcze nie wiem. Mam propozycje Alexrims, ale niewiele jest o nich na forum, a ja przede wszystkim bazuje na opiniach z forum. Sam nie mam doświadczenia,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.