kaapeo Napisano 26 Listopada 2011 Napisano 26 Listopada 2011 Od pewnego czasu zauważyłem pewien defekt - mianowicie zaraz przy nyplu pojawiło się małe zgięcie szprychy. Powód ? Najprawdopodobniej przy jakimś zjeździe patyk musiał się wkraść i zrobić swoje... (nie raz tak było). Nie wiem co robić czy zostawić to na razie i nic się nie stanie z kołem, czy też lepiej pójść do serwisu po to by mi specjalnie jedną szprychę wymienili ? Czy mogę na razie tak jeździć i nic nie będzie.. Nie powiem jak zakręcę kołem to już lekki centr łapie - ten defekt jest na przednim kole, z tyłu koło chodzi do tej pory idealnie.. Jeżeli trzeba dodatkowe info co do koła to: obręcze dartmoor fortress, szprychy csnpoke, piasta novatec. Defekt:
kubek20 Napisano 26 Listopada 2011 Napisano 26 Listopada 2011 Według mnie się nic nie stanie. Dużo ludzi (w tym ja) jeździło długi czas ze zjechanymi szprychami przez łańcuch, który wpadł za kasetę i nic się nie działo.
Piksel Napisano 26 Listopada 2011 Napisano 26 Listopada 2011 Jeśli koło nie ma bicia to na razie nic nie trzeba z tym robić.
Mod Team Puklus Napisano 26 Listopada 2011 Mod Team Napisano 26 Listopada 2011 Ty byś widział jak ja szprychy wyginałem zeby koło zapleść ... nie przejmuj sie taką pierdołą szprychy jak sie rwą to i tak zawsze przy łebku
kaapeo Napisano 26 Listopada 2011 Autor Napisano 26 Listopada 2011 Hehe, ok dzięki Wszystkim za odpowiedzi, już koło miesiąca tak jeżdżę jednak zawsze miałem obawy szybciej zjeżdżać żeby coś tam gorzej się nie zrobiło.
1415chris Napisano 26 Listopada 2011 Napisano 26 Listopada 2011 Skoro mowisz, ze kolo juz ma centre to wypadaloby sie tym zajac. Wymien szpryche, to nie jest "rocket science".
Klosiu Napisano 26 Listopada 2011 Napisano 26 Listopada 2011 E tam, ja mam w tylnym kole ze 2-3 tak zgięte szprychy już z rok, pewnie pamiątka po jakimś kiju. Nie ma się czym przejmować, chyba że to razi kolegi zmysł estetyczny.
mklos1 Napisano 26 Listopada 2011 Napisano 26 Listopada 2011 Swego czasu jazda bez jednej szprychy była u mnie normą, bo koło mi się sypało... I to jeszcze miałem standardowe niewzmocnione obręcze (alu).
Crazyk Napisano 26 Listopada 2011 Napisano 26 Listopada 2011 U siebie też mam 1-2 szrychy podgięte od patyka. Po uderzeniu trochę musiałem wycentrować i śmiga dalej Nie ma się czym przejmować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.