thorian Napisano 25 Listopada 2011 Napisano 25 Listopada 2011 Witam, Czy mógłby ktoś wyrazić opinię na temat tego roweru? Impact SL [2011] - 4890,00zł : Sklep Internetowy W sieci ani słowa o nim a ja szczerze mówiąc na mtb znam się nie za wiele. Szukam jakiegoś roweru co XC i jazdy po górach. Nie wiem nawet jaki to jest typ. Geometria nie wygląda zbyt agresywnie, ale to może kwestia zdjęcia. Proszę o jakieś słowo...
Sol Napisano 25 Listopada 2011 Napisano 25 Listopada 2011 Haibike są raczej mało znane poza Niemcami, więc nic dziwnego że trudno coś o nich znaleźć - chociaż w szwabskich czasopismach mtb przewijają się całkiem często. Z obrazka i danych wygląda na ścieżkowca, czyli coś pomiędzy AM a xc/xcm. Taki wszędołaz do pokonywania niezbyt ciężkich szlaków. Geo istotnie jest zrelaksowane, do tego całkiem spora baza kół, więc rower powinien się spokojnie i pewnie prowadzić. Zawiecha to wariacja klasycznego czterozawiasu Horsta. Trudno powiedzieć jak będzie się zachowywać akurat tutaj - generalnie horsty uchodzą za czułe, ale potrafiące bujać. Osprzęt nie powala, dolne stany średnie, ale za tą cenę trudno oczekiwać więcej. Aha, materiały w sieci są, tyle że jakiś dziwny ten polski . Dzięki translatorowi idzie jednak to i owo wyłowić. http://cykl.cz/item/haibike-impact-test-kola
thorian Napisano 26 Listopada 2011 Autor Napisano 26 Listopada 2011 Dzięki Sol za kilka słów. To tak może jeszcze w kwestii wyjaśnienia ceny. Oczywiście nie za takie pieniądze jak u importera. Rower mogę kupić za ok 3700zł. Do tej pory byłem zdecydowany na Scott'a Sparka 70 rocznik 2012, ale im dłużej szukam tym bardziej nic nie wiem i ciężej podjąć jakąś decyzje. A może jakieś inne propozycje fula xc w kwocie do 6000zł?
Sol Napisano 26 Listopada 2011 Napisano 26 Listopada 2011 Spark ma niby 120 mm, ale ścieżkowcem bym go nie nazwał - bardziej wyrośniętym rowerem xc. To nie znaczy, że jest zły, ale jeżeli szukać pluszowego zawieszenia, to możesz się zawieść. Pomyśl o Fuelu EX, ABP to bardzo chwalony system zawieszenia - za czułość i dobrą izolację napędu od pracy zawieszenia. W ssc powinni mieć jakieś przeceny. Ewentualnie takie coś http://www.porebarowery. pl/3415,produkt.html Również mocne geny xc, ale bardzo przyjemnie jeździ. Możesz też dopytać o ceny X-flow na nowy sezon.
thorian Napisano 28 Listopada 2011 Autor Napisano 28 Listopada 2011 Przyznam, że ten Trek całkiem fajny, niestety wszystko już wyprzedane. Spędziłem wczoraj pół dnia szukając czegoś innego, bo scott jednak to nie to. Geometria jest nieco leniwa, kąty nie takie, osprzęt trochę słaby. Dzięki, że zwróciłeś mi na to uwagę. Znalazłemm KTM'a Score 4.0 lekko podrasowanego: Rama: KTM Alloy 6061 triple-butted Damper: DT Swiss M 210 Widelec: Rock Shox Reba sl 100mm Manetki: Shimano Deore SLX Przerzutka tylna: Shimano Deore XT Shadow Przerzutka przednia: Shimano Deore Downswing Korba: Shimano M542 2-piece Hamulce: Formula Rx Koła: Sunringle xmb Opony: Racing Ralph Rurki: PRO Geometria fajna, długa górna rura, przyjemny dla oka. Co myślicie o takim rowerku?
thorian Napisano 29 Listopada 2011 Autor Napisano 29 Listopada 2011 Jednak nie jest tak różowo... rower jest nieco używany. Oto dokładna specyfikacja: Rama: KTM Alloy Damper: DT Swiss M 210 Widelec: Rock Shox Reba Manetki: Shimano Deore SLX Przerzutka t Shimano Deore XT s Przerzutka p Shimano Deore Downswing Kaseta: Shimano XT Łańcuch: Shimano XTR Korba: Shimano M542 Hamulce: Formula Rx Opony: Swable Nobby Nic Mostek: PRO XLT Kierownica: PRO Chwyty: PRO Siodło: Ritchey PRO Sztyca: Ritchey OE Pedały: Shimano M20 Piasta p Sunringle xmb Piasta t Sunringle xmb Felgi: Sunringle xmb Szprychy: Sunringle xmb Korba, hamulce, amortyzator używane jakieś 4000 km, reszta jakieś 500km. Rama ma 1,5 miesiąca, jeszcze na gwarancji. Cena za rower 3500 zł Jako, że nie siedzę za bardzo w sprzęcie MTB nie wiem jaka jest wytrzymałość, jaka jakość itd. Mógłby ktoś pomóc, czy cena za rower w takim stanie w takiej konfiguracji to dobry zakup? Poniżej link do zdjęć ImageShack Album - 33 images
Mod Team durnykot Napisano 30 Listopada 2011 Mod Team Napisano 30 Listopada 2011 Temat zamykam na życzenie Autora
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.