Skocz do zawartości

[pancerze, rama] problem

MMMAAACCC7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

dostałem w prezencie, a raczej uratowałem od zezłomowania ramę szosową marki NBA, z widelcem, mostkiem, barankiem-szczerze mówiąc o jej pochodzeniu wiem tyle że przyjechała do PL z Norwegii czy Szwecji, ale dobra wracając do tematu

-rama ta nie ma przelotek na linki i mam pytanie-jak rozwiązać ten problem aby było estetycznie i nie zawadzało podczas jazdy

*dla szczegółów- rama nie ma żadnej przelotki, ani przy kierownicy ani przy mostku, ani przy końcu tylnego widelca

• Mod Team
Napisano

Pewnikiem masz ramę tylko pod ostre koło.

Można wykorzystać poniższe graty

http://velo.com.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=1552

http://velo.com.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=1402

lub puścić pełne pancerze po całej ramie- w przypadku tylnej przerzutki i hamulców powinno to działać , o tyle w przypadku przedniej przerzutki może ( i raczej na pewno ) nie zadziała- brak wystarczająco mocnego oporu dla linki.

Napisano

ostre już mam a teraz brakuje szosy, więc raczej pozostanie opcja robienia metodą wiejską-czarne zipy i pełen pancerz :)

no i jakąś owijkę trzeba by skombinować na kierę, chyba pójdę po najprostszej linii oporu i zrobię własną owijkę :)

Edit :) nie zrobię z brzyduli (wagant-ostre) królewny (szosa-plany) a z królewny (rama od szosy )brzyduli (ostre)

Napisano

jednak pozostanę przy opcji zipów i pełnego pancerza, wolę mieć rower szosowy na ramie szosowej niż leniwej wagantowskiej :)

a na kierę chyba długie pianki,pod nie pancerz i będzie git :)

Napisano

Co do tylnego hamulca to nie wiem.

Ale przerzutki mogły być operowane przez manetki na ramę instalowane na jakiejś obejmie i linki puszczone są wtedy pod suportem gdzie można wkręcić specjalne ślizgi. Jeżeli pod suportem masz jakieś gniazdo z gwintem to mogło tak być jak mówię. Tylko wtedy zazwyczaj widać na widełkach z tył jedną przelotkę w której zaczyna się pancerz od tylnej przerzutki :/

Napisano

jakieś takie kółka są na ramie, dokładnie mówiąc coś takiego jak mają np murarze do wciągania wiader do góry-kółko w wgłebieniem na środku i kręcące się, ale decyzja juz podjęta że będą full pancerze i niebieska taśma izolacyjna

• 3 miesiące temu...
Napisano

podpinam się

tylko że u mnie rama ma przelotki,

ale chcę przenieść manetki z ramy na kierownicę

i problem

zamiast manetek potrzebna jest obejma z oporami

jakoś nie mogą nigdzie znaleźć takiego ustrostwa

Napisano

załatwiłem sobie obejmę na ramę od starych favoritek, :)

taką z oporami na pancerz. za browara :)

myślę , że będzie gitara.

coś podobnego mam, tylko to raczej jest na ramę bo nie ma oporów na pancerze.

dzięki

Napisano

ja śmigam na czymś takim i jest świetnie, fajnie się moduluje, szybko działa [jak na linke w pełnym pancerzu ;)] no i wygodne-zawsze pod ręką-ostry podjazd za zakrętem to tylko pach do góry i już leciutko :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

załatwiłem sobie obejmę na ramę od starych favoritek, :)

taką z oporami na pancerz. za browara :)

myślę , że będzie gitara.

coś podobnego mam, tylko to raczej jest na ramę bo nie ma oporów na pancerze.

dzięki

Zapodaj zdjęcie tej obejmy. Mam dokładnie taką samą sytuację, będę zmieniał manetki na kierownicę i muszę czymś przymocować końcówki pancerzy do ramy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...