Skocz do zawartości

Propozycje dłuższych tras na wycieczki weekendowe :)

xkarolinax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej

Dopiero co zaczynam swoją przygodę z zacnym "forum rowerowym" :) Przeraziłam się, że tak mało tutaj kobiet :) Czyżby rowerami, wyprawami rowerowymi pasjonowali się w 90 % mężczyźni ? :)

Poszukuje osób mogących zaproponować dłuższe trasy rowerowe na wyprawy jednodniowe lub weekendowe jak również chętnych w udziale takowej wycieczki, wraz z nadejściem wiosny :) Dodam, że interesują mnie raczej wyjazdy rekreacyjne, niż wyścigi, czasówki :)

Pozdrawiam miłośników :]

Dodam że interesują mnie trasy zaczynające swój bieg z Dąbrowy Górniczej i okolic.

Napisano

Hej

Dopiero co zaczynam swoją przygodę z zacnym "forum rowerowym" :) Przeraziłam się, że tak mało tutaj kobiet :) Czyżby rowerami, wyprawami rowerowymi pasjonowali się w 90 % mężczyźni ? :)

Poszukuje osób mogących zaproponować dłuższe trasy rowerowe na wyprawy jednodniowe lub weekendowe jak również chętnych w udziale takowej wycieczki, wraz z nadejściem wiosny :) Dodam, że interesują mnie raczej wyjazdy rekreacyjne, niż wyścigi, czasówki :)

czesc

pewnie znajdziesz tutaj dosc duzo propozycji tras , a kobiet to faktycznie malo sie udziela na forum , jeszcze powinnas powiedziec jakie trasy cie interesuja tzn asfalt , las , gory , na jakim rowerku jezdzisz , jak dlugie trasy jednorazowo pokonujesz itd ?

a jak jestes z dabrowy to zajrzyj na watek sosnowiecki , tam umawiaja sie wszyscy , ktorzy z rowerem spia hehe

pozdrowionka

Napisano

Tylko, ze chłopaki raczej wolno nie jeżdżą i dziewczyna może nie wyrobić kondycyjnie za nimi :icon_wink: Ja teraz śmigam co weekend w okolice Góry Bukowej, tak żeby wyszło jakieś 2h jazdy :thumbsup:

Napisano

czesc

pewnie znajdziesz tutaj dosc duzo propozycji tras , a kobiet to faktycznie malo sie udziela na forum , jeszcze powinnas powiedziec jakie trasy cie interesuja tzn asfalt , las , gory , na jakim rowerku jezdzisz , jak dlugie trasy jednorazowo pokonujesz itd ?

a jak jestes z dabrowy to zajrzyj na watek sosnowiecki , tam umawiaja sie wszyscy , ktorzy z rowerem spia hehe

pozdrowionka

Hej

jeśli chodzi o trasy to interesują mnie raczej asfaltowe, dystans max 100-120 kilometrów na dzień. Ostatniego czasu najczęściej jezdziłam w okolicach Morksa, Mirkowa, Ogrodzieńca, Olkusza, Oświęcimia, Międzybrodzia-Bialskiego, Życia, Bielska :) Na wiosnę planuję 2 dniowy wypad w okolice Nowego Sącza i Krynicy Zdrój ,

Pozdrowionka

Tylko, ze chłopaki raczej wolno nie jeżdżą i dziewczyna może nie wyrobić kondycyjnie za nimi :icon_wink: Ja teraz śmigam co weekend w okolice Góry Bukowej, tak żeby wyszło jakieś 2h jazdy :thumbsup:

A kto powiedział że dziewczyny mają gorszą kondycję od facetów, dyskryminacja ze względu na płeć czy co ?? :P:P :):):):):) Im więcej trenujesz tym lepsze są efekty, wszystko jest do nadrobienia :)

Napisano

Pewnie, że do nadrobienia :thumbsup: Ja mam fajną trasę z Pieczysk pod Zamek Olsztyn i powrót trochę innymi terenami, wychodzi coś około 100km w terenie, ale asfalty też są i jest gdzie się zmęczyć :sweat:

Napisano

Jeżeli chodzi o wypad do Nowego Sącza to t0mas82 będzie mógł napisać gdzie warto pojechać, był tam w wakacje.

My często robimy właśnie wypady w podobne okolice. Staramy się jeździć terenami, ale są wypady że prawie wszystko robimy asfaltami. Myślę że na wiosnę na pewno będzie okazje gdzieś razem pojechać. Zapewne będziemy się umawiać wątku sosnowieckim.

Napisano

Z DG masz blisko na Jure a tam jest gdzie jeździć :)

Niestety nie tylko na forum jest deficyt kobiet które jeżdżą na rowerach, dlatego jesteś dla nas na wagę złota - zaglądaj tu częściej :)

Jak zrobi się cieplej to się gdzieś forumową wycieczkę zorganizuje.

Napisano

Jeżeli chodzi o wypad do Nowego Sącza to t0mas82 będzie mógł napisać gdzie warto pojechać, był tam w wakacje.

My często robimy właśnie wypady w podobne okolice. Staramy się jeździć terenami, ale są wypady że prawie wszystko robimy asfaltami. Myślę że na wiosnę na pewno będzie okazje gdzieś razem pojechać. Zapewne będziemy się umawiać wątku sosnowieckim.

Dlatego z utęsknieniem czekam na wioskę, teraz mi pozostaje rowerek stacjonarny i pracowanie nad kondycją na siłowni :)

Z DG masz blisko na Jure a tam jest gdzie jeździć :)

Niestety nie tylko na forum jest deficyt kobiet które jeżdżą na rowerach, dlatego jesteś dla nas na wagę złota - zaglądaj tu częściej :)

Jak zrobi się cieplej to się gdzieś forumową wycieczkę zorganizuje.

Zauważyłam, nawet jak oglądam zdjęcia z wypraw rowerowych to praktycznie sami faceci, ewentualnie od czasu do czasu przebiję się jedna, dwie kobietki :):) Być może większość kobiet ma inne pasje, zainteresowania :D:D:D: :D

Napisano

Ja mam fajną trasę z Pieczysk Żarki - Zamek Olsztyn - Święta Anna i powrót trochę innymi terenami....

Trochę pomyliłem start mojej trasy :whistling:

Napisano

juz widze ze chlopaki z watku sosnowieckiego Cie dopadli :thumbsup: , teraz juz nie uciekniesz ,ja wole teren ale jakas 1 powiedzmy wycieczke po asfalcie tez warto zaliczyc :icon_cool:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ja również wiosną ruszam w trasy :) chociaż bardziej w drugą stronę - Wisła, Ustroń, Czechy itp. Gdyby ktoś był chętny dołączyć zapraszam, jeżdżę głównie po szosach, lasach i asfalcie, góry sporadycznie :)

Napisano

Ja również wiosną ruszam w trasy :) chociaż bardziej w drugą stronę - Wisła, Ustroń, Czechy itp. Gdyby ktoś był chętny dołączyć zapraszam, jeżdżę głównie po szosach, lasach i asfalcie, góry sporadycznie :)

O następna kobita, :D

Gdzie ta wiosna! ;)

Napisano

Jeżeli nie będziesz mieć towarzystwa daj znać , znam trasy w Czechach w Polsce ,Beskidy - Ustroń ,Wisła ,Brenna ,Bielsko -Kamienica ,trasy w około Szyndzielni ,Wapienica ,Szczyrk itd .Na północ od Jastrzębia to Góra św.Anny ,trasy w około zalewu rybnickiego z połączeniem z klasztorem Cystersów w Rudach Raciborskich itd.

Pozdrawiam .

kontakt . sta53@onet.eu .

Napisano

Widze ze wszyscy z Śląska to moze na wiosne zrobimy jakis wypadzik np do Krakowa znam fajna trase caly czas asfaltem

Ja również znam asfaltowe trasy do Krakowa.Planuję w maju zaliczyć Kraków,może się uda umówić na wspólny wypadzik :)

Napisano

Dawno tu nie zaglądałam, widze ze temat troszkę się rozkręcił :) Ciesze się że dołączyła również kobieta, mam nadzieję że na wiosne, jak tylko się troszkę ociepli uda się zorganizować wypadzik rowerowy. Chętnie wyruszyłabym do Krakowa, albo w okolice Wisły i Ustronia :)

Napisano

Co weekend około 11 jestem na Pogorii 3 i jadę w stronę Bukowej Góry, w niedzielę widziałem chyba nawet jakąś dziewczynę koło ławeczek, że się jej chciało wychodzić na rower w ten mróz :laugh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...