Skocz do zawartości

[trening] Friel S1

Bikehead

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,nie będę przytaczał treści danego ćwiczenia ponieważ osoby wypowiadające się wiedzą oco chodzi...

Więc,kiedyś robiłem je na zasadzie:

-Na prostej-rospędzić się ciut nastepnie 3-4biegi w dół i kręcenie maksymalnie bez obciążenia (lub z górki)

lecz teraz doczytałem się i wnioskuje,że chyba robiłem błąd... czy przypadkiem nie należy robić tego ćwiczenia "pod obciążeniem" np na rolkach bez zrzucania biegu klepać kadencje max??

Napisano

Robiłeś dobrze, to ćwiczenie ma wyrabiać motorykę, płynność i szybkość ruchu a nie siłę czy wytrzymałość. Te krótkie, ok. 30" powtórzenia robi się z minimalnym obciążeniem.

Napisano

Z małym, a nie minimalnym. Na zjeździe lub z wiatrem w plecy. Ja zawsze w czasie jazdy robię S1 łącznie z S3, zablokowane lekkie przełożenie przez całą trasę, plus na każdym zjeździe maksymalny sprint na tym przełożeniu.

A na trenażerze wrzucam małe obciążenie i robię 30-40s interwały na maksymalnej kadencji co 3 minuty. Nie zmieniając obciążenia.

Napisano

Tak,też tak z zablokowanym zrobiłem, wogóle jak dla mnie super sprawa na początek sezonu,wykorzystując lekkie pagóreczki można rozwinąć wszystie umiejętności pdst...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...